Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Sklepik
Konto usunięte • 2010-10-21, 16:19
Przychodzi facet do sklepu mięsnego i mówi:
- Dzień dobry, poproszę kilogram mięsa.
- Nie ma mięsa!
- No ale na sklepie pisze "Mięso"
- No i co, u mnie na szopie pisze "c🤬j" a mam tam drewno!
Zgłoś
matx 2010-10-22, 19:50 1
dwóch jąkałów założyło sie, kto szybciej kupi papierosy. jeden podchodzi do kiosku i mówi:
- mmm-oo-c-n-e pppp-r-oo-szsz-e!
no i babka mu sprzedała
podchodzi drugi:
- mmmm-aaa-l-b-o-r-o pppr-oosz-ę!
- no ale jakie, czerwone czy białe?
- ttt-yyy kkk-uuu-r-w-o!!!!!

podpis użytkownika

"... W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud.
Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś, albo nie ..."
Jerome Le Banner
Zgłoś
Konto usunięte 2010-10-22, 19:54 1
@Kremol; trashmut
Tak samo jak telewizora się nie włancza, koszulki się nie ubiera, a dzisiaj wcale nie jest 22 październik.
Ale skoro wszyscy wiedzą o co chodzi, to po co, k🤬a, robić z wszystkiego problem..
Zgłoś
Konto usunięte 2010-10-22, 23:56
up
bo fajnie jest umieć się wysłowić poprawnie w swoim ojczystym języku;)
Zgłoś
Patriot 2010-10-23, 5:50
@johnsson
Jak już to włącza, a nie ,, włancza".

A odnośnie tego jest napisane i pisze to nie ma różnicy, której formy się użyje obie są poprawne. Jakieś dziecko gdzieś przeczytało i myśli, że jest fajne i pokaże jaką posiadą wielką inteligencje jak to napisze.
Zgłoś
Konto usunięte 2010-10-23, 14:09
"Pisze" to czasownik 3 osoby liczy pojedynczej. Skoro nigdy nie było poprawne i nagle ktoś sobie wymyślił, że niby jest poprawne, to o czym to świadczy?

@Patriot, ty nawet nie zrozumiałeś, że napisane przez Johnssona "włancza" było właśnie w kontekście, że jest to niepoprawne... -.- Bo pozostałe przykłady przez niego podane też są niepoprawne, ale tego już nie zauważyłeś.
Zgłoś
Patriot 2010-10-23, 17:36
@Achajka
Odnośnie tego poprawiania Johnsson'a to był akurat żart sytuacyjny zauważ to, że później piszę o tym, że ludzi robiących coś takiego po prostu nie lubię.

Nie wiem o czym to świadczy, ogółem to możemy się spierać w tej sprawie do usranej śmierci, najlepiej jakby zabrał w tym głos jakiś polonista. Lecz ja i tak zapewne będę używał obu form, chyba, że przeczytam jakiś artykuł opisujący, która forma jest poprawna, a która nie.
Zgłoś