Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
"Los Angeles, Kalifornia, rok 1926. BHP jeszcze nie zostało wynalezione. Co jest tym bardziej dziwne, że Kalifornia to nieoficjalna stoica neo-socjalizmu i robienia wszystkim tak dobrze jak tylko się da. I jakże szokujące jest, że na tych ziemiach byli kiedyś ludzie, którzy sprawdzali czy da się, uwaga, rozpędzić motocykl (nie mając kasku!) i skoczyć z klifu, który nie mógł mieć więcej niż 150 metrów wysokości, otworzyć w locie spadochron i wylądować. I faktycznie, motocyklista-heros się rozpędza, wszystko ma bardzo Benny-Hill-Bracia-Wright klimat, dojeżdża do końca rampy i..."

Piękne, iście sadolowe zakończenie

"Ten klif był na wysokości na pewno nie większej niż sto, sto pięćdziesiąt metrów, kierowca był dociążony ciężkim motocyklem, i owszem, otworzył spadochron, ale zachował się jak mokra torba ba zakupy, a gość się rozbił. Co ciekawe, motocyklista przeżył, ale nie mam pojęcia w jaki sposób się to wydarzyło."

nie mogłem dodać źródła.. znalezione na serwisie motocyklowym.
Zgłoś
hejcior 2015-04-27, 12:59
Amerykanie zawsze mieli braki w inteligencji...

podpis użytkownika

Moderatorzy! Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Przywrócić stary regulamin!
Zgłoś
Konto usunięte 2015-04-27, 13:55 1
moim zdanie mogło by się udać gdyby otworzył spadochron 5metrów przed końcem klifu, pęd powietrza powinien go wtedy szybciej otworzyć i albo zawisł by na chwilę na równi z klifem/lub trochę przed nim lub przez spadochron by po klifie spadł obijając się o niego. to nie brak inteligencji tylko jaja i ciekawość.
Zgłoś
hejcior 2015-04-27, 14:17 2
@up

Już dużo wcześniej produkowano spadochrony, ba, bracia Wright już pierwsze podrygi samolotem robili, więc zasady fizyki nie były amerykanom obce. Więc dalej śmiem twierdzić, że jegomość na motocyklu, i reszta zaangażowanych w to ludzi, miała braki w inteligencji a nie "jaja i ciekawość".

podpis użytkownika

Moderatorzy! Nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Przywrócić stary regulamin!
Zgłoś
____ 2015-04-27, 14:39
autor trafnie zauważył że motocyklista nie miał kasku, właśnie dlatego nie przeżył.
Zgłoś
nowynick 2015-04-27, 15:04 2
k🤬a faktycznie jak Benny Hill.... pojazd sp🤬ziela się z klifu rozbija na drobne, po czym facio wychodzi i biega dalej
Zgłoś
Tco 2015-04-27, 15:32 4
Nie wiem w czym macie problem, wszysko poszlo zgodnie z planem

podpis użytkownika

Happiness is not good enough for me. I demand euphoria!
Zgłoś
repowski 2015-04-27, 16:43 7
pojadę klasykiem
Zgłoś
Konto usunięte 2015-04-27, 17:42
a ja myślałem że teraz ludzie są głupsi niż kiedyś
Zgłoś
Arathnmor 2015-04-27, 18:00
Niewiele brakowało by "tempa strzała" nadział się na słup. A wygląda na to że słup i linia zamortyzowały upadek.

podpis użytkownika

"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na milion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć." T. Pratchett
Zgłoś
thoruus 2015-04-27, 18:17 2
kalijanek: swego czasu rozmawiałem ze starym profesorem, wykładowcą na wyższej uczelni technicznej; zapytałem o inżynierów starej daty, co tylko suwak logarytmiczny i ołówek... że to chyba lepszego sortu ludzie byli, mądrzejsi, skrupulatni a nie to, co teraz, bałwany gimnazjalne... I co usłyszałem? "A skąd, co też pan, banda nieuków, większość się obijała i miała w zadzie (!), ludzie są zawsze tacy sami, tylko narzędzia się zmieniają...!"
Zgłoś
woytasw 2015-04-27, 18:53
Kierowca jak widać po braku zębów jedynek jest expertem. Oni tego słupa wcześniej nie widzieli?
Zgłoś
Konto usunięte 2015-04-27, 19:08
za dużo w GTA grał
Zgłoś
Konto usunięte 2015-04-27, 19:09
jakbys k🤬a uwazal na fizycie to bys wiedzial ze masa ze spadkiem swobodnym nie ma nic do rzeczy glabie gimbazjalny.
Zgłoś
s0pel 2015-04-27, 19:51 1
Autorze, facet przeżył bo miał spadochron. Przecież to logiczne
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie