To już oficjalnie wiadomo- regularne spożywanie Danonków przez dzieci w wieku przedszkolnym w istotnej mierze przyczynia się do zwiększenia wytrzymałości ich układu kostnego.
Sponsorowane przez firmę Danone badania przeprowadzone na grupie 867 maluchów wieku od 3 do 6 lat jednoznacznie dowiodły, że regularne spożywanie Danonków przez okres minimum 3 miesięcy znacząco zmniejsza podatność maluchów na złamania kości długich.
Wyniki badań były zbliżone dla wszystkich grup wiekowych i dowodzą, że kości dzieci regularnie spożywających badany produkt wytrzymują od 17,6% do 21,3% (średnio o 19,3%) większe naprężenia niż u dzieci z grupy kontrolnej.
podpis użytkownika
21 = 3 * 7
Teraz tatusiowie będą musieli dzielić rentę pomiędzy tanie wino i siłownię, żeby utrzymać skuteczność
podpis użytkownika
She's dead. Wrapped in plastic
no i zainwestować w porządny kabel od prodiża
podpis użytkownika
21 = 3 * 7
a................y
2010-07-27, 23:25
albo jakąś opływową sztachetę wyrwac, żeby dobrze się w ręce trzymała.
I................W
2010-07-28, 0:45

ja bym raczej chciał zobaczyć filmik z tych badań...
T................r
2010-07-28, 11:05
@autor wątku
sponsorują Cię danonki?
Ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi? Moja inteligencja przy tym wątku mnie srodze zawiodła, albo po prostu ten temat jest do dupy...
Vercetti1988 napisał/a:
Ktoś mi może wytłumaczyć o co chodzi? Moja inteligencja przy tym wątku mnie srodze zawiodła, albo po prostu ten temat jest do dupy...
kości dzieci regularnie spożywających badany produkt łamią się dopiero po przyłożeniu siły od 17,6% do 21,3% większej niż u dzieci z grupy kontrolnej
m................k
2010-07-28, 11:49
@Vercetti
Widać że byłeś kiedyś obiektem takich badań.
n................a
2010-07-28, 12:16
Vercetti1988 napisał/a:
To pierwsze.
IIWW napisał/a:
ja bym raczej chciał zobaczyć filmik z tych badań...
Obejrzyj sobie jakąś filozofię noża albo man behind the sun
Generalnie to umiem czytać ze zrozumieniem. I właśnie chodziło mi o to, żeby mi ktoś powiedział za co te piwa są, bo jak dla mnie to taki temat bez udokumentowania tych wyników jest co najmniej bez sensu. I wypraszam sobie komentarze w stylu @malydupek albo @up.
Bardzo inteligentny "artykuł" piwo się należy.
(mogli sztucznie zawyżyć wyniki, biorąc do grupy porównawczej dzieci z biednych rodzin)
ps. nie zauważyłem, że wrzucił to mod.... w takim razie c🤬jowe to jest
p................x
2010-07-28, 15:28
@Vercetti1988
chodzi o to, że żeby sprawdzic łamliwośc kości, musieli je najpierw złamac... dzieciom. rozumiesz? łamali dzieciom nogi, żeby udowodnic skutecznośc jakichś c🤬jowych danonków. nie wiem, jak inaczej Ci to jeszcze przedstawic. ;f
a google nie potrafi wyszukac podobnego artykułu, a to oznacza...
U................o
2010-07-28, 15:53
nie no, zajebista informacja, dzięki!
że się spytam, w jaki sposób sprawdzali ich skuteczność?? łamali dzieciakom kości???!!!