📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 18:10
Ze względów bezpieczeństwa, rewolwery w dużych kalibrach mają spusty "single action"
maksym_gorki napisał/a:
"Instruktorzy" to skończeni debile
Niestety bez instruktorów się nie da, no chyba że masz takiego pytona w szafie ?
Pawehan napisał/a:
Niestety bez instruktorów się nie da, no chyba że masz takiego pytona w szafie ?
Mam na myśli "instruktorów" z tego filmu.
W szafie nie mam, dziękuję.
Rzeczywiście o strzał w gębe z takiego rewolwera trudno , kiedy palec na spuście nie ma mowy o tym że rewolwer zacznie strzelać seriami , palec musi całkowicie zwolnić spust do końca i następnie nacisnąć dokładnie jeszcze raz mocno całkiem ( w przypadku samo napinania ) lub kciuk odciągnąć kurek, dzięki czemu droga spustu skróci się o całą połowę ( strzał bez samo napinania )
W tym przypadku rewolwer jest bezpieczniejszy od każdego pistoletu samopowtarzalnego który może bez zwalniania spustu zacząć strzelać seriami . Poza tym pokaż mi pistolet który strzela takim mocnym nabojem i jest taki trudny w opanowaniu .
Dziękiuję również, jestem instruktorem.
W tym przypadku rewolwer jest bezpieczniejszy od każdego pistoletu samopowtarzalnego który może bez zwalniania spustu zacząć strzelać seriami . Poza tym pokaż mi pistolet który strzela takim mocnym nabojem i jest taki trudny w opanowaniu .
Dziękiuję również, jestem instruktorem.
Pietrushka napisał/a:
John Weak.
Dobrze że rewolwer nie ma funkcji ognia seryjnego.
W tym przypadku szkoda.
Działo by się w slow motion
To pewnie usa wiec rewolwer popularnie dostepny bez zezwolenia ani szkoleń. Nie było tam instruktorów. Kolejna sprawa. Prawdopodobnie w środku była 1 kula dla właśnie bezpieczeństwa. Mocną broń tak sie daje amatorom aby po wystrzale nie zrobić przypadkiem krzywdy. Czy pistolet czy rewolwer bez różnicy. Amerykanie potrafią posługiwać sie bronią, dużo lepiej niż my
Pietrushka napisał/a:
John Weak.
Ale jest dubble action więc był szansa żeby sobie jebnął w łeb
Pietrushka napisał/a:
John Weak.
Dla niego dobrze, dla nas niekoniecznie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie