Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:25
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
PieronJasnySzlag 2018-06-18, 21:52
Tilg_die_Schmach napisał/a:

Prąd w większości przypadków, a we wszystkich najwiekszych elektrowniach produkuje się z węgla brunatnego, a nie z kamienniego.

Broń Boże nie umniejszam węglowi brunatnemu ale troche kolege poniosło. Chyba że rozmawiamy o czasach obecnych a nie o wczesnym PRLu (lata 50/60te)
Zgłoś
konto usunięte 2018-06-18, 22:28
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
monster_pl 2018-06-19, 14:06
Ślązacy to honorowy i pracowity naród. Niestety na dzień dzisiejszy na Dolnym Śląsku Ślązaków nie ma, ponieważ po drugiej wojnie światowej wszyscy wyjechali do Niemiec. Ludność która obecnie na tych terenach mieszka, to są osoby przesiedlone z Kresów Wschodnich oraz ich potomkowie. Na Górnym Śląsku również już praktycznie Ślązaków nie ma, ponieważ prawie wszyscy wyjechali do Niemiec. Górny Śląsk w większości zamieszkuje ludność napływowa z różnych części Polski. Ślązacy mieli dosyć tej napływowej patologi którą tak chętnie prezentujecie tutaj w różnych materiałach i wyjechali do Niemiec.
Ten menel którego tutaj podziwiacie w materiale filmowym mówi czystą polszczyzną, więc to wasz ziomek.
Nieładnie się śmiać ze swoich.
Napisałbym "pozdrowienia z Hessen" ale nie pozdrawiam ponieważ jesteście skończonymi burakami i ignorantami a ja z takimi nie chcę mieć nic do czynienia.
Zgłoś
PieronJasnySzlag 2018-06-19, 20:19
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2018-06-19, 23:07
Spiderowski napisał/a:

Kolego, strzeliłeś tekstem że węgiel w prl-u był wywożony na wschód a my z tego mieliśmy tylko słabą stalinowską stal w zamian(sugerując że węgiel kamienny nie odegrał znaczącej roli w odbudowie powojennej Polski). Gdy naprostowałem cie że piszesz głupoty to wyskakujesz z tekstem jak wyżej że niby ja coś napisałem... Znowu mam cie merytorycznie zgasić jak peta? Albo rozmawiamy na argumenty albo bawimy się na takie gimnazjalne teksty jak wyżej...

No to jak brudasy przyczyniły się do odbudowy? Co poza kolaboracją z ZSRR, bo inaczej takiego czegoś nazwać nie można, dodaliście do odbudowy kraju?
Zgłoś
Gaiseric 2018-06-19, 23:28

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
J🤬 wszystko na wschód od Polski.
Zgłoś
konto usunięte 2018-06-20, 12:15
Ładnie to tak swoich starych nagrywać?!
Zgłoś
Zielony_ogorek 2021-12-09, 7:37
A taki kochany był przed ślubem
Zgłoś
BambiPMT 2021-12-13, 12:09
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem