


robaki, węże itp to ok ale te małe pieski to ja już nie wiem po co, przecież w tym ani mięska ani innych dobrych kawałków nie ma

Te koniki były głęboko zanurzone...
... ale w gorącym oleju.
Posiłek powinien również cieszyć oko.

... ale w gorącym oleju.
Posiłek powinien również cieszyć oko.

mięso- ważne że mięso
z robali conajwyżej świerszcze ;)smakowe w karmelu

podpis użytkownika
Tym samym mózgiem myśleć i wierzyć?

sukkub napisał/a:
Co by tu przegryźć ?
Kabel sieciowy pod napięciem.

a co do mózgu to przegięcie... smażony mózg świni jest pyszny ;]
Zobacz najdziwniejsze potrawy świata.
Ekstremalne przeżycia w kuchni? Na serwisie timesonline.co.uk znalazła się lista kilku dość dziwnych potraw jakie można zamówić w restauracjach w różnych zakątkach świata.
Sernik z aligatora (USA)
Sama zbitka tych wyrazów wydaje się nieporozumieniem. Co ma wspólnego drapieżnik z bagien z słodkim kawałkiem ciasta? A jednak kawiarnia Jacque-Imo’s z Nowego Orleanu serwuje takie serniki z mięsem aligatora.
Gorzki melon (Azja/Afryka)
Niezwykle gorzki dzięki zawartości charantyny, substancji wykorzystywanej w lekach dla cukrzyków (reguluje poziom cukru we krwi). W Pakistanie nauczyli się go jeść z jagnięciną i całą góra przypraw. Potrawa nazywa się karela gosht.
Salceson ozorowy (Niemcy/Polska)
Czy może
być lepsza wędlina kanapkowa niż Zungwewurst? W przekroju poprzecznym widać wszystkie świńskie języki z jakiej ją zrobiono.
Kurze kolanka (Chiny)
Niektórzy lubią skrzydełka, inni piersi. A w Chinach jak widać upodobali sobie stawy. W sosie sim-sum. Kolanka smaży się na głębokim tłuszczu i podaje ułożone w stosiki na talerzach. Ponoć prawie nie ma kości.
Haggis (Szkocja)
Dzieło wprost ze szkockiej książki kucharskiej. Przyrządza się go z owczych podrobów (wątroby, serca i płuc), wymieszanych z cebulą, mąką owsianą, tłuszczem i przyprawami, zaszytych i duszonych w owczym żołądku.
Żywy homar (Azja)
Obsesja na punkcie świeżego jedzenia posunięta o krok za daleko. Podawane jako sashimi, mięso wydłubywane jest z żywego homara, formowane w porcje i układane wewnątrz skorupu jeszcze żywego zwierzęcia.
Natto (Japonia)
Nieciekawie pachnący glut ze sfermentowanej masy sojowej. Zawiera probiotyki, które ułatwiają trawienie i przyswajanie składników odżywczych. Wyjątkowo zdrowe, aczkolwiek nieprzyjemne jedzenie. Podawane najczęściej z ryżem.
Opuncja (Meksyk)
Można jeść nie tylko mięsiste owoce tego kaktusa ale i samą roślinę. Wystarczy usunąć kolce a płaskie kawałki kaktusa można jeść na surowo, grilować, gotować i smażyć. Bogaty w minerały i witaminy.
źródło: sfora.pl/Czy-wlozylibys-to-do-ust-a13508
-Niesamowicie smutno.
-Też tak sądzę.
-Zasmuć mnie..
Ekstremalne przeżycia w kuchni? Na serwisie timesonline.co.uk znalazła się lista kilku dość dziwnych potraw jakie można zamówić w restauracjach w różnych zakątkach świata.
Sernik z aligatora (USA)
Sama zbitka tych wyrazów wydaje się nieporozumieniem. Co ma wspólnego drapieżnik z bagien z słodkim kawałkiem ciasta? A jednak kawiarnia Jacque-Imo’s z Nowego Orleanu serwuje takie serniki z mięsem aligatora.

Gorzki melon (Azja/Afryka)
Niezwykle gorzki dzięki zawartości charantyny, substancji wykorzystywanej w lekach dla cukrzyków (reguluje poziom cukru we krwi). W Pakistanie nauczyli się go jeść z jagnięciną i całą góra przypraw. Potrawa nazywa się karela gosht.

Salceson ozorowy (Niemcy/Polska)
Czy może
być lepsza wędlina kanapkowa niż Zungwewurst? W przekroju poprzecznym widać wszystkie świńskie języki z jakiej ją zrobiono.

Kurze kolanka (Chiny)
Niektórzy lubią skrzydełka, inni piersi. A w Chinach jak widać upodobali sobie stawy. W sosie sim-sum. Kolanka smaży się na głębokim tłuszczu i podaje ułożone w stosiki na talerzach. Ponoć prawie nie ma kości.

Haggis (Szkocja)
Dzieło wprost ze szkockiej książki kucharskiej. Przyrządza się go z owczych podrobów (wątroby, serca i płuc), wymieszanych z cebulą, mąką owsianą, tłuszczem i przyprawami, zaszytych i duszonych w owczym żołądku.

Żywy homar (Azja)
Obsesja na punkcie świeżego jedzenia posunięta o krok za daleko. Podawane jako sashimi, mięso wydłubywane jest z żywego homara, formowane w porcje i układane wewnątrz skorupu jeszcze żywego zwierzęcia.

Natto (Japonia)
Nieciekawie pachnący glut ze sfermentowanej masy sojowej. Zawiera probiotyki, które ułatwiają trawienie i przyswajanie składników odżywczych. Wyjątkowo zdrowe, aczkolwiek nieprzyjemne jedzenie. Podawane najczęściej z ryżem.

Opuncja (Meksyk)
Można jeść nie tylko mięsiste owoce tego kaktusa ale i samą roślinę. Wystarczy usunąć kolce a płaskie kawałki kaktusa można jeść na surowo, grilować, gotować i smażyć. Bogaty w minerały i witaminy.

źródło: sfora.pl/Czy-wlozylibys-to-do-ust-a13508
podpis użytkownika
-Gdybyś kochał się z kimś po raz absolutnie ostatni... Jak by było?-Niesamowicie smutno.
-Też tak sądzę.
-Zasmuć mnie..