konto usunięte
2017-08-18, 10:13
The_Generat napisał/a:
ludzie drą łacha z wojska i żołnierzy zamiast z urzędników i ministra
Prawdziwe wojsko zrobiłoby pucz - a nie trzymało parsol nad misiewiczem
Zresztą - nie tylko ja tak myślę
konto usunięte
2017-08-18, 16:56
The_Generat napisał/a:
przyjechali na koniec, potrzaskali słit focie i ludzie drą łacha z wojska i żołnierzy zamiast z urzędników i ministra
Nie powiedziałbym, że przyjechali na koniec skoro w tej chwili udrażniają cały czas koryto rzeki z powalonych drzew.
konto usunięte
2017-08-18, 17:14
SaveTheTrees napisał/a:
Ale ZHR zawsze był jakiś inny.
Dokładnie tak samo wspominam spotkania z zhrowcami, z czasów gdy udzielałem sie w ZHP.
konto usunięte
2017-08-18, 20:52
No cóż, nasza Armia ewidentnie cierpi z powodu ustawy pragmatycznej i bezmyślnego uzawodowienia. Mamy dość spory europejski kraj, z liczebnością na poziomie 38mln, a w Wojsku służy około 100 tys. żołnierzy. Armia boryka się z wieloma problemami, poczynając od braków kadrowych na starym i zużytym sprzęcie kończąc. Kadra się starzeje, w obecnej sytuacji szeregowy jeśli miałby zostać starszym chorążym sztabowym musiałby służyć w okolicach 30 lat (mówię o ustawowych awansach w określonym czasie). Niestety bez gruntownej reformy nie będziemy wstanie postawić naszego Wojska na nogi. Taka prawda, za PRL czy w latach 90-tych organizacja w armii była dużo lepsza, było więcej szkół, więcej możliwości rozwoju, ludzie wykształceni szczególnie w kierunkach technicznych nie byli podwładnymi ludzi po liceum, a dzisiaj bywa często tak, że podwładny ma więcej kwalifikacji od przełożonego (a przełożony po prostu przyszedł do Wojska "za tych lepszych czasów" i dostał stopień z automatu). Najbardziej boli brak szkół chorążych bo przez to ten korpus dość szybko wymiera. To wszystko to temat na dużo dłuższą rozmowę, niestety...
Armia nie jest niczemu winna, zarzadzajacy calym polskim piekielkiem za to odpowiadaja. No ale to nie ta rozmowa.
konto usunięte
2017-08-20, 11:56
Czas chyba na podsumowanie

Tym razem nie będzie mojego komentarza. Wnioski wyciągnijcie sobie sami.
Cytat:
Hania razem z koleżankami ucieka półnaga, żeby schronić się przed lasem walącym się im na głowy. Mateusz nawet nie czuje bólu, kiedy boso biegnie przez połamane gałęzie. Grzegorz dostaje konarem w głowę, traci przytomność pod przewróconym drzewem. Ich koledzy wbiegają do jeziora - na tyle daleko, żeby nie zabiły ich drzewa i na tyle blisko, żeby nie zaczęli się topić. Olga i Asia już nie żyją...
Ciąg dalszy czytania
@voidinfinity obiecałeś, że nie będzie komentarza Ty kłamliwy chłopczyku :/
konto usunięte
2017-08-20, 13:14
" Jedź na obóz mówili, będzie fajnie mówili..." - Olga.
voidinfinity napisał/a:
Hania razem z koleżankami ucieka półnaga,
Jakieś nagranie, albo chociaż foty?
konto usunięte
2017-08-20, 13:53
pokażcie cycki tej martwej ma ktoś foto chcę zobaczyć czy było by mi jej szkoda może była dobrą nastoletnią dupą
Argeusz napisał/a:
bo propaganda patriotyczna.
no tobie to już propaganda ale poprawna politycznie pomogła...