Główna Poczekalnia (2) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:55
Kierowca samochodu z Sokołowa Podlaskiego nie zachował odpowiedniej ostrożności i śmiertelnie potrącił mężczyznę przechodzącego przez przejście dla pieszych. Jak widać pieszy też nie jest bez winy bo wszedł na pasy bez uprzedniego rozejrzenia się.
Jakość trochę c🤬jowa ale dosyć dobrze widać moment uderzenia.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2015-01-10, 15:10 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Zewuriel 2015-01-10, 16:44
Moje miasto, takie piękne <3
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-10, 16:57
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-10, 17:12
Zgłoś
syzha 2015-01-10, 17:45 1
Banda debili.
Miasto jest dla pieszych i komunikacji miejskiej, nie dla aut. Poruszanie się samochodem po mieście powinna być tylko w sytuacjach konieczności, a nie dlatego, że ktoś czuje się zbyt dobry na jazdę MPKiem. W normalnych krajach obowiązuje zasada - pierwszeństwo ma ZAWSZE pieszy, później rowerzysta, a na samym końcu dopiero samochód.
W sumie ten koleś ten debil, nie wiem jak trzeba nie ogarniać, żeby chociażby nie słyszeć nadjeżdżającego auta. No ale tak wszyscy zasłuchani w tych swoich muzyczkach ze słuchawek. Zasada prosta - słuchasz muzyki, to się cholera rozglądasz, a jak nie to nadstawiasz słuch. A chodzenia z telefonikiem i ciągłe pisanie smsów już w ogóle dla mnie jest paskudnym nawykiem.
Zgłoś
Tomaszov 2015-01-10, 23:53
Świetnie ujęte:
syzha napisał/a:

Banda debili.
Miasto jest dla pieszych i komunikacji miejskiej, nie dla aut. [...]

[...] W normalnych krajach obowiązuje zasada - pierwszeństwo ma ZAWSZE pieszy, później rowerzysta, a na samym końcu dopiero samochód.
W sumie ten koleś ten debil, nie wiem jak trzeba nie ogarniać, żeby chociażby nie słyszeć nadjeżdżającego auta.

Właśnie miałem napisać to samo, co więcej sądzę, że powyższa opinia powinna zakończyć dyskusję. Miasto jest dla ludzi! Słyszałem kiedyś ciekawą, na swój sposób, opowieść na ten temat, pozwolę sobie przytoczyć na ile pamiętam:
Gdyby ufoki przyjrzeli się życiu w miastach na ziemi mogliby wysunąć takie wnioski: w mieście żyją istoty poruszające się na czterech kołach, a służą im malutkie istoty na dwóch kończynach. Ich służba dla tych z czterema kołami polega na wielu zadaniach np. mycie ich, sprzątanie, leczenie. Istoty na czterech kółkach są wyżej postawione w hierarchii, ponieważ te na dwóch kończynach wszędzie im ustępują.

Niestety żyjemy w kraju gdzie prestiż przekłada się na fakt posiadania samochodu w mieście i to jak blisko "drzwi" się nim zaparkuje.

Nie będę się więcej rozwodził na ten temat, który jest mi bardzo dobrze znany. Więcej informacji na temat funkcjonowania normalnego miasta można znaleźć w internecie, książkach albo wybierając się doń. Naprawdę polecam zapoznać się z tematem, a nie wykrzykiwać na lewo i prawo o głupich pieszych co to chcą miasto zwojować (pomijam kwestię nierozważnych pieszych).

Jan Gehl napisał/a:

Ulica pełna samochodów to ulica pełna metalu, ale ulica pełna rowerzystów to ulica pełna ludzi, tylko poruszających się nieco szybciej.

Zgłoś
pve11 2015-01-11, 3:51
Pieszy przechodził na pasach więc to nie jego wina. Inna sprawa że słysząc samochód nie uciekł.
Ale wina leży po stronie KIEROWCY.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem