Pa. Ale tu litanie wypisujecie w komentarzach.
Wiesz czemu Chiny się tak rozwijają? Bo postawili na wiedzę, edukację, postęp i naukę, a nie na wiarę w religijne zabobony sprzeczne z nauką.
Ciebie nie mam zamiaru przekonywać bo wiara w religijne bajeczki za bardzo uszkodziła ci mózg, ale jest wielu ludzi którzy są na dobrym tropie, że każda religia to stek bzdur.
Nie mam zamiaru żyć w religijnym ciemnogrodzie niczym, ze średniowiecza więc im więcej ludzi przestanie być naiwniakami wierzącymi w dziecinne religijne bajki tym lepiej dla polskiego społeczeństwa.
O ja jebie ale ty jesteś geniuszem... przeprowadź się do Albanii bo tam jeszcze lepiej jak w chinach, to kraj w pelni ateistyczny, oni jeszcze lepiej sie rozwijają od Chin, naprawde uwierz mi, warto sie tam wyprowadzić.
Jest jeszcze Korea północna no ale tam się ciężko dostać bo oni się izolują przed resztą religijnego ciemnogrodu na swiecie. 🤦♂️
Co ma wiara do wzrostu ekonomicznego, postępu i nauki🤦♂️
Musisz być płaskoziemcem bo Kopernik był wierzącym katolem, chyba nie będziesz wierzył w takiego ciemniaka prawda?
Juz pomijam takie osoby jak Newton, Heisenberg czy Einstein
Na poziomie elementarnym wszystko jest tu wieczne i niezniszczalne. Proton i elektron nie mają czasu rozpadu, zatem to istnieje od zawsze.
Nawet jeżeli błędnie założymy, że Wszechświat został przez coś stworzony, to co to ma wspólnego z jakimiś semickimi mitami i chrześcijańskimi bajkami dla przygłupów?
Proton i elektron zaistniały jak wymyślili je zapewne oświeceni , postępowi naukowcy i zaczęli umieszczać ich odpowiednie ilości na odpowiednich powłokach i tak utworzyli atomy a potem cząsteczki i do tego uporządkowali to wszystko ogłaszając prawa fizyki ( jak prawa to pewno sędziowie i prawnicy ) i zaczęło to jakoś funkcjonować i mieć sens bo wpierw to był totalny chaos i nic nie istniało . Tylko skąd oni wzięli te protony i elektrony , no chyba z niczego . postępowi ludzie to mają jednak moc . A tak naprawdę to tylko odkrywamy to co już jest i zostało stworzone przez kogoś mądrzejszego od nas .
Ludzie od wieków szukali co jest siłą sprawczą wszechświata i wielu doszło do logicznych wniosków . Ale to jest myślenie które wykracza poza zwykłą egzystencję . Zwykła egzystencja wystarczy zwierzętom natomiast ludzie szukają czegoś więcej i dlatego latają w kosmos i odkrywają że są w nim bardzo , ale to bardzo malutcy .
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie