Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 9:14
35i 2025-09-01, 6:46 6
Lewacki zwyrodnialec śmieje się z pobożnego człowieka. Jak tak można.
Zgłoś
Aaltonen 2025-09-01, 7:09 3
Bo to śmieszne, bardzo. Nie dość, że modlą się do trupa z krzyża, wierzą w semickie bajki o Jezusie, to jeszcze robią jakieś magiczne znaki i rytuały.
Ciemnogród pełną gębą.
Zgłoś
35i 2025-09-01, 8:29 14
Aaltonen napisał/a:

Bo to śmieszne, bardzo. Nie dość, że modlą się do trupa z krzyża, wierzą w semickie bajki o Jezusie, to jeszcze robią jakieś magiczne znaki i rytuały.
Ciemnogród pełną gębą.

Pewnie już jesteś na rozpoczęciu roku szkolnego, ale mimo wszystko napiszę, to był sarkazm z mojej strony.
Zgłoś
JoSeed 2025-09-01, 8:37 5
Ten zespół mnie fascynuje, ludzie nim dotknieci mają przewalone...
Zgłoś
smc 2025-09-01, 9:08 8
Obajtek ma ten zespół.

Odruchowo sprzedał Lotos Rossjanom.
Zgłoś
Aaltonen 2025-09-01, 9:43 1
JoSeed napisał/a:

Ten zespół mnie fascynuje, ludzie nim dotknieci mają przewalone...

On jest chory, można mu wybaczyć, ale są ludzie, którzy są na tyle głupi i naiwni, że robią to ze strachu przed wymyślonym piekłem.
Głupota jest dużo gorsza.
Zgłoś
JoSeed 2025-09-01, 9:50 6
Aaltonen napisał/a:

On jest chory, można mu wybaczyć, ale są ludzie, którzy są na tyle głupi i naiwni, że robią to ze strachu przed wymyślonym piekłem.
Głupota jest dużo gorsza.

Jestem naiwna, czy głupia? Nie sądzę. Nie boję się piekła, wierzę w coś, co nade mną czuwa.
Każdy ma prawo uciec się w trudnej chwili do realnego czy wymyślonego KOGOŚ.
Skoro komuś jest łatwiej z wiarą czemu nazywasz go głupcem?
Oczywiscie nie mówię o wierze w KK.
Zgłoś
Aaltonen 2025-09-01, 10:13 2
JoSeed napisał/a:

Jestem naiwna, czy głupia?

Jeszcze nie wiem, to się dopiero okaże.

JoSeed napisał/a:

Nie sądzę. Nie boję się piekła, wierzę w coś, co nade mną czuwa.

Oglądasz filmy na sadolu i nadal naiwnie wierzysz, że anioł stróż czuwa nad ludźmi? Z pewnością jesteś bardzo naiwna.

JoSeed napisał/a:

Każdy ma prawo uciec się w trudnej chwili do realnego czy wymyślonego KOGOŚ.
Skoro komuś jest łatwiej z wiarą czemu nazywasz go głupcem?

Może i ma prawo, co nie znaczy, że jest to mądre. Mądrzy ludzie nie opierają swojej egzystencji na wierze w bujdy.

JoSeed napisał/a:

Oczywiscie nie mówię o wierze w KK.

Akurat KK to realnie istniejąca instytucja wciąż robiąca ludzi w balona na bajkę o jezusie...
Zgłoś
DuMaar 2025-09-01, 10:29 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
JoSeed 2025-09-01, 10:40 5
Aaltonen napisał/a:

Jeszcze nie wiem, to się dopiero okaże.
Oglądasz filmy na sadolu i nadal naiwnie wierzysz, że anioł stróż czuwa nad ludźmi? Z pewnością jesteś bardzo naiwna.

Ale zdajesz sobie sprawę, że tu raczej nie są wrzucane filmiki z happy endem?
Co nie znaczy, że takie rzeczy się nie zdarzają
Zgłoś
Aaltonen 2025-09-01, 10:57
JoSeed napisał/a:

Ale zdajesz sobie sprawę, że tu raczej nie są wrzucane filmiki z happy endem?
Co nie znaczy, że takie rzeczy się nie zdarzają

Są wrzucane i takie i takie.
Uważasz, że jeżeli kogoś ominął spadający głaz o 10 cm to zasługa bozi i anioła stróża?
Ciekawe co jest, jak 5-letenie dziecko zostaje rozsmarowane oponą na asfalcie? Anioł stróż się napił wina i zaniemógł?

Magiczne myślenie zawsze mnie intrygowało, ale w 21 wieku myślałem, że to tylko domena tej najmniej wykształconej części społeczeństwa - starych babek ze wsi zasuwających codziennie do kościoła, które o prawach fizyki, chemii czy rachunku prawdopodobieństwa nigdy nie słyszały.
Zgłoś
JoSeed 2025-09-01, 11:03 3
Aaltonen napisał/a:

Są wrzucane i takie i takie.
Uważasz, że jeżeli kogoś ominął spadający głaz o 10 cm to zasługa bozi i anioła stróża?
Ciekawe co jest, jak 5-letenie dziecko zostaje rozsmarowane oponą na asfalcie? Anioł stróż się napił wina i zaniemógł?
Magiczne myślenie zawsze mnie intrygowało, ale w 21 wieku myślałem, że to tylko domena tej najmniej wykształconej części społeczeństwa - starych babek ze wsi zasuwających codziennie do kościoła, które o prawach fizyki, chemii czy rachunku prawdopodobieństwa nigdy nie słyszały.

Gdybyśmy tak przyjęli, że ten ów Anioł Stróż czuwa nad nami to nie byłoby wypadków, chorób, dzieci by nie cierpiały i nie umierały

Życie mi niejednokrotnie pokazało, że zdarzają sie cuda (w mojej zawodowej branży), nie wiem, czy tylko dzięki naszej pracy... mam pokorę wobec losu, rozumiem modlących się rodziców i w żadnym wypadku nie mogłabym ich nazwać naiwniakami czy zacofanymi babkami z Podlasia.

Oczywiście, masz rację że prawa fizyki, prawdopodoienstwo i wiedza mają znaczenie, wielkie. Ale mnie się wydaje, że jest po prostu jeszcze coś. Czy to los, czy przeznaczenie, czy ktoś kto czuwa - wszystko jedno, jak to nazwać.
Zgłoś
Driver19cm 2025-09-01, 11:07 5
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
birddog102 2025-09-01, 11:40 2
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem