👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
30 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Gadacie kto byłby winny a co gdyby koleś z Mercedesa zdążył się ustawić na pasie i wtedy by się zderzyli ?
Miałem taką samą akcje jak tutaj, tylko że to ja wyprzedzałem. Była linia przerywana no to jazda, wyprzedzam. Facet uszkodził mi lusterko i się kłóci że moja wina i że dzwoni na policje. Ja spokojnie patrzyłem i cieszyłem ryja jak wypisywali mu mandat

Ewidentna wina kierowcy mercedesa! Prawda jest taka że jeżeli włączamy się do ruchu to musimy przepuścić wszystko, czy cofa, jedzie pod prąd, bokiem, na dachu a nawet jeśli wyprzedza na ciągłej.

Gejlordzie w gejowskim mercedesie to była twoja wina!!! Stwarzasz zagrożenie!!! Kierowca opla ukarany by został tylko za nieprawidłowe wyprzedzanie...

zygmunt.b napisał/a:
Gejlordzie w gejowskim mercedesie to była twoja wina!!! Stwarzasz zagrożenie!!! Kierowca opla ukarany by został tylko za nieprawidłowe wyprzedzanie...
Co do tego że koleś z Mercedesa dostałby mandat za spowodowanie kolizji się zgadzam. Ale dobrze wiedzieć że to on stwarza zagrożenie, a nie koleś wyprzedzający na przejściu dla pieszych i podwójnej ciągłej

Poza tym nasze prawo jest w wielu względach słabe, w tym wypadku również

Ktokolwiek twierdzi, że wyprzedzający Opel byłby winny kolizji i ma prawo jazdy to niech je odda do najbliższego urzędu, bo nie wie nic o przepisach ruchu drogowego. Owszem w przypadku kolizji kierowca Opla by dostał mandaty za wykroczenia, ale to wyjeżdżający czyt. włączający się do ruchu by był winny kolizji. Bo ZAWSZE osoba włączająca się do ruchu jest w gorszej pozycji. Nawet jak wyjeżdżasz z posesji i ktoś stuknie w Ciebie jadąc 100km/h mimo ograniczenia, to zawsze TY będziesz winny kolizji. A to coś poważniejszego niż tylko wykroczenie w postaci przekroczenia prędkości. Zwłaszcza jeśli tamten zginie lub zostanie ciężko ranny.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie