Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
k................k 2016-07-04, 17:34
a gdzie stg44 i mg42, ja się pytam?
Zgłoś
D................7 2016-07-04, 18:26 1
Nie oglądałem ale nima bo to odcinek o pistoletach maszynowych... Ha, na to byś nie wpadł, co?
Zgłoś
SaveTheTrees 2016-07-04, 18:54 3
@kalijanek
Hmmm, wydaje mi się że ani jedno ani drugie nie używa amunicji pistoletowej...

podpis użytkownika

Burn a book, save a tree!
Zgłoś
Kominek1993 2016-07-05, 8:54 5
Istotnie, nie wspomnieliśmy o StG44, ani o MG42 głównie z tego powodu, że to nijak ma się do pistoletów maszynowych (StG, to karabinek automatyczny na amunicję pośrednią, a MG42 jest uniwersalnym karabinem maszynowym na amunicję karabinową). Nadto są to bronie opracowane po 1939 roku i używane po 1939, więc mijały się z początkowym założeniem naszego Felietonu. Nie stoi to jednak na przeszkodzie, żeby kiedyś dla Was opisać te dwie konstrukcje Niemniej propozycje prosimy kierować na adres regiment73@poczta.onet.pl - po otrzymaniu tam maila poprosimy o jakieś podstawowe dane osobowe, żeby móc w filmie wspomnieć, kto jest pomysłodawcą omówienia tego tematu.

Zapraszamy do wysyłania propozycji - jesteśmy otwarci na Wasze potrzeby, bo tworzymy to dla Was
Zgłoś
mac_nikolaj 2016-07-05, 22:04 1
Kominek1993, tyle się rozpisałeś żeby mu odpowiedzieć to co gościu wcześniej?

podpis użytkownika

piwo stawiam najczęściej jak coś mnie rozbawi, więc jeśli postawiłem je tobie, to jesteś śmieszny gość.
Zgłoś
Kominek1993 2016-07-06, 0:00 2
@Mac_nikolaj - szanujemy swoich Widzów
Zgłoś