Wśród 24 rannych w katastrofie są Hiszpanie, Brazylijczycy, Argentyńczycy, a także Portugalczyk i mieszkaniec Portoryko.
Balon wystartował w poniedziałek ok. godz. 6 rano czasu lokalnego w dolinie Goreme, po czym na wysokości ok. 300 metrów zderzył się z innym balonem.
Jeden z balonów spadł w pobliżu wioski Ortahisar. Drugi balon nie ucierpiał.
Dwóch Brazylijczyków zginęło na miejscu. Trzeci zmarł w szpitalu w wyniku odniesionych ran.
zaj🤬o z tefałenu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-05-21, 21:21
"kierowca" drugiego balonu nie powinien już nigdy polecieć.
Jak tam na takiej małej przestrzeni zapjerdala tyle tych balonów to nic dziwnego że czasem pare osoób zginie.
konto usunięte
2013-05-21, 22:46
drzewa powinny były zamortyzować upadek
konto usunięte
2013-05-22, 0:03
Brakuje jeszcze 'alllah akbar' w tle
konto usunięte
2013-05-22, 9:29
W balonie nie było niemców - piwa też nie ma.
@up
szwaby latają swoimi pancernymi balonami
konto usunięte
2013-05-24, 17:49
wyświetlał to tvn, więc chyba fejk
konto usunięte
2013-05-24, 17:54
będzie jakiś materiał na harda?
konto usunięte
2013-05-24, 18:06
Brali udział w zawodach balonowych i całkiem nieźle wypadli.
Prawo mówi, że pierwszeństwo ma ten balon, który znajduje się niżej. Po pierwsze "operator" balonu ma lepszy widok w dół niż do góry, po drugie balon bliżej ziemi ma teoretycznie większą szansę na kolizję z przeszkodą, więc jest uprzywilejowany.
konto usunięte
2013-05-24, 18:08
konto usunięte
2013-05-24, 18:15
Już wkrótce unia europejska zdelegalizuje balony! By żyło się lepiej, by żyło się lepiej!
Wg. mnie spadochron do takiej wyprawy MUSI być...