📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:01
Zastanawiam się jaką wiedzą trzeba operować by w ogóle bezpiecznie to robić.
sej_maj_nejm_bicz napisał/a:
Zastanawiam się jaką wiedzą trzeba operować by w ogóle bezpiecznie to robić.
Trzeba nie być idiotą i zalać zbiornik wodą, żeby opary się nie zapaliły w zbiorniku.
PePetto napisał/a:
Trzeba nie być idiotą i zalać zbiornik wodą, żeby opary się nie zapaliły w zbiorniku.
Może być problem ze spawaniem, wystarczy wtłaczać do zbiornika ciągle dużo powietrza, np odkurzaczem.
shoe5maker napisał/a:
Może być problem ze spawaniem, wystarczy wtłaczać do zbiornika ciągle dużo powietrza, np odkurzaczem.
Ja zawsze myślałem że odkurzacz ma za zadanie zasysać 😉 Do wtłaczania powietrza lepiej użyć sprężarki.
Przy spawaniu zbiorników wypełnia się je wodą i nie ma żadnego problemu ze spawaniem - statki czy rurociągi pod wodą spawają to i zbiornik z wodą się pospawa.
shoe5maker napisał/a:
Typ na filmiku spawa metodą TIG, więc dmuchające powietrze przez szczelinę uniemożliwiłoby pracę.
bosch86 napisał/a:
Ja zawsze myślałem że odkurzacz ma za zadanie zasysać 😉 Do wtłaczania powietrza lepiej użyć sprężarki.
Przy spawaniu zbiorników wypełnia się je wodą i nie ma żadnego problemu ze spawaniem - statki czy rurociągi pod wodą spawają to i zbiornik z wodą się pospawa.
Zbiornik ma dr co najmniej dziury,rurę odkurzacza pod jedną z nich a po przeciwnej będzie zasysać powietrze do zbiornika.
Pozdro
I cyk - każda wycieczka na Białoruś to teraz 10 literków więcej!
Widać że był zalany, ale nie do pełna.
Odkurzacz z jednej ssie, z drugiej dmucha. Sprężarka ma zbyt mały przepływ.
PePetto napisał/a:
zalać zbiornik wodą
Widać że był zalany, ale nie do pełna.
bosch86 napisał/a:
ma za zadanie zasysać 😉 Do wtłaczania powietrza lepiej użyć sprężarki.
Odkurzacz z jednej ssie, z drugiej dmucha. Sprężarka ma zbyt mały przepływ.
Trzeba zbiornik zupelnie osuszyc,przedmuchac powietrzem i mozna wypelnic CO2 np.z migomatu.Nie wiem co to za rozkminy z ta woda w zbiorniku
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie