A pisarze? Publicyści? Przedstawiciele wyższych uczelni?
Chodzi mi o ludzi wykształconych, z pojęciem, o czym mówią...
Czyli kto ? Środa , Hartman ?
podpis użytkownika
right is rightleft is not right
Ale oni go nie chca pozwać bo sami w tym uczestniczyli. Mają pewnie normalna pracę, rodzinę i średnio im się uśmiecha teraz iść do sądu żeby wszyscy się dowiedzieli co robili i mzoe prze okazji sami na siebie nakręca bat. A co do ustawek lać się po ryju to jedno ale ustawki 70 na 70 chłopa to już nie jest byle co, za to grozi chyba 5 lat więzienia. Poza tym z tego co wiem to jak poznan by się nie zgodził na te ustawkę to koledzy karolka mieli napadać "cywilów" jadących na mecz i ich nap🤬lać i okradać. Serio tu nie chodzi o poglądy, gdyby pis wystawił czarnka, bocheńskiego czy innego to luz, zwykle wybory dwóch wizji polski ale k🤬a karolek to po prostu patol
Tego typu "rozliczanie" z lat młodości to ten sam poziom, co odwalały media w Kanadzie gdy odkryli że 20 lat temu Justin Trudeau (premier Kanady) zrobił blackface na imprezie halloweenowej w 2001 roku.. Ja rzucałem słoikiem w okno byłej nauczycielce jak miałem naście lat, teraz jestem dyrektorem handlowym, dodatkowo jak chodziłem do podstawówki to dwa razy ukradłem Lay's z osiedlowego sklepu, tak samo kradłem rodzicom hajs na kafejke internetową by pograć sobie w Tibie. Czy to definiuje to kim jestem 20 lat później? Idąc Twoim tokiem rozumowania, ja jestem złodziejem, Trudeau rasistą (mimo wywodzenia się z liberalnej partii), premier Tusk kibolem bo brał udział w młodości w ustawkach kibolskich. A ty? Co zrobiłeś za gówniarza byśmy wiedzieli kim jesteś?
problem w tym, że nie wygra. Nawrocki będzie miał znaczącą przewagę. Skąd to podejrzenie? Wystarczy spojrzeć na to jak ostatnio kompromitują się wszelakie sondażownie i przanalizować rzeczywiste nastroje wśród ludzi. Ból dupy za to będzie niesamowity po stronie aktualnie rządzących, którym rozpadnie się koalicja, oraz funkcjonariuszy głównego ścieku
A Tusk swoim ostatnim wywiadem z Rymanowskim tylko dołożył do pieca, no k🤬a gorzej wypaść nie mógł ze swoim nowym autorytetem, obywatelem Murańskim...
jedni i drudzy siebie warci, rozgrywają was goje jak chcą od dobrych 30 lat
jedni i drudzy siebie warci, rozgrywają was goje jak chcą od dobrych 30 lat
ale ja głosowałem na Brauna xD czytaj ze zrozumieniem, nikogo nie poparłem w analizie
Ja nie wolę. Gdyby PIS wystawił każdego innego kandydata... ale nie. Aż tak się nie poniżę...
Przez 10 lat byłam obywatelką drugiego sortu.
Oprócz ziobrowskiej ustawy o bestiach nie dostałam NIC, dosłownie nic od tamtej władzy, oprócz poniżenia, afer, (np zakup respiratorów, wizy, różne fundusze), złodziejstwa (np Sasin), ulegania KK.
Nie mam szacunku do PIS, że podzielili naród, skłócili go ze sobą... tego mi najbardziej żal, bo tego się nie odbuduje...
Jako pielęgniarka, za to, że nie zarabiam już 2.5 tyś dziękuję byłemu ministrowi PO prof. Zembali, bo kończąc rządy podpisał ustawę, a PIS z bólem w dupie musiał to realizować.
I tyle.
Jak najbardziej rozumiem dlatego głosowałem przeciw nim w tamtych wyborach, chodzi o to że tak czy tak będzie źle,
[ Dodano 2025-05-30, 15:48 ]
Nie ma dobrej opcji cały czas mamy wybór między mniejszym złem, a tu każdy ocenia inaczej dlatego nie mam zamiaru krytykować twego wyboru idź i głosuj wypełni obywatelski obowiązek i tyle.
[ Dodano 2025-05-30, 15:50 ]
Dlaczego nie słuchamy aktorów? Przecież głupszej grupy społecznej niż artyści to nie ma. Serio. No i trzeba dodać, że wśród nich najwyższe poparcie ma Trzaskowski.
Coś w tym jest banda idiotów co próbuje umoralniać.
Coś w tym jest banda idiotów co próbuje umoralniać.
Czemu idiotów?
M.in. Fronczewski, Opania, Damięcki, Szczepkowska, Żebrowski to Twoim zdaniem idioci?
Czemu idiotów?
M.in. Fronczewski, Opania, Damięcki, Szczepkowska, Żebrowski to Twoim zdaniem idioci?
Nie no serio chcesz wymieniać artystów też mogę wypisać tych co gadali takie bzdury że siur aż maleje. Holland, Ostaszewska ? Można znaleźć więcej pierwsze z brzegu wybrałem.
Nie no serio chcesz wymieniać artystów też mogę wypisać tych co gadali takie bzdury że siur aż maleje. Holland, Ostaszewska ? Można znaleźć więcej pierwsze z brzegu wybrałem.
Otóż to. Chodzi mi o to, że nie można generalizować

Aktorzy nie są idiotami. Po prostu.
Otóż to. Chodzi mi o to, że nie można generalizować
Aktorzy nie są idiotami. Po prostu.
To może inaczej

To może inaczej Jestem przeciwny aby aktorzy wypowiadali się politycznie
Każdy w tym kraju ma prawo się wypowiadać. Wolę Aktorów, przez wielkie A, niż patoinfluencerów czy tzw "celebrytów".
Ale rozumiem Twój punkt widzenia 👍
Tego typu "rozliczanie" z lat młodości to ten sam poziom, co odwalały media w Kanadzie gdy odkryli że 20 lat temu Justin Trudeau (premier Kanady) zrobił blackface na imprezie halloweenowej w 2001 roku.. Ja rzucałem słoikiem w okno byłej nauczycielce jak miałem naście lat, teraz jestem dyrektorem handlowym, dodatkowo jak chodziłem do podstawówki to dwa razy ukradłem Lay's z osiedlowego sklepu, tak samo kradłem rodzicom hajs na kafejke internetową by pograć sobie w Tibie. Czy to definiuje to kim jestem 20 lat później? Idąc Twoim tokiem rozumowania, ja jestem złodziejem, Trudeau rasistą (mimo wywodzenia się z liberalnej partii), premier Tusk kibolem bo brał udział w młodości w ustawkach kibolskich. A ty? Co zrobiłeś za gówniarza byśmy wiedzieli kim jesteś?
Każdy za młodu coś odj🤬, bliska mi osoba była takim sebixem nawet i karana a teraz w korpo pracuje, mnie za małolata zdarzyło się np że podpalaliśmy krzesła na boisku, kolega kopnął palące się krzesło a ja dostałem tym plastikiem w pysk ;p Każdy coś odp🤬lał więc nie przesadzajmy.
To może inaczej Jestem przeciwny aby aktorzy wypowiadali się politycznie
A ja wręcz przeciwnie. Jestem za tym aby wypowiadali się jak najwięcej, szczególnie te stare, antypolskie, komunistyczne k🤬y, jak; seweryn, janda, olbrychski...

podpis użytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodówTego typu "rozliczanie" z lat młodości to ten sam poziom, co odwalały media w Kanadzie gdy odkryli że 20 lat temu Justin Trudeau (premier Kanady) zrobił blackface na imprezie halloweenowej w 2001 roku.. Ja rzucałem słoikiem w okno byłej nauczycielce jak miałem naście lat, teraz jestem dyrektorem handlowym, dodatkowo jak chodziłem do podstawówki to dwa razy ukradłem Lay's z osiedlowego sklepu, tak samo kradłem rodzicom hajs na kafejke internetową by pograć sobie w Tibie. Czy to definiuje to kim jestem 20 lat później? Idąc Twoim tokiem rozumowania, ja jestem złodziejem, Trudeau rasistą (mimo wywodzenia się z liberalnej partii), premier Tusk kibolem bo brał udział w młodości w ustawkach kibolskich. A ty? Co zrobiłeś za gówniarza byśmy wiedzieli kim jesteś?
Po pierwsze Nawrocki był udział w ustawce kiedy już pracował w IPN więc nie był gówniarzem. Po drugie nie porównuj kradzieży pieniędzy rodzica, batonika w sklepie czy bójka na osiedlu do ustawek kiboli. Na ustawki nie chodzą pierwsi lepsi kibice, tam chodzą zaufani ludzie, tacy którzy są trochę wyżej w strukturach gangu którzy nie sypią na policji. I zwróć uwagę że nie ma tygodnia żeby coś nowego o nim nie wychodziło a to tyło kilka miesięcy, co wyjdzie za pół roku albo rok? Że kogoś zgw🤬cił albo zabił?
Po pierwsze Nawrocki był udział w ustawce kiedy już pracował w IPN więc nie był gówniarzem. Po drugie nie porównuj kradzieży pieniędzy rodzica, batonika w sklepie czy bójka na osiedlu do ustawek kiboli. Na ustawki nie chodzą pierwsi lepsi kibice, tam chodzą zaufani ludzie, tacy którzy są trochę wyżej w strukturach gangu którzy nie sypią na policji. I zwróć uwagę że nie ma tygodnia żeby coś nowego o nim nie wychodziło a to tyło kilka miesięcy, co wyjdzie za pół roku albo rok? Że kogoś zgw🤬cił albo zabił?
Spokojnie, na całe szczęście wygrał Nawrocki nie rafałek.