Główna Poczekalnia (9) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:59
Spowiedź handlarza
konto usunięte • 2016-08-07, 13:33
​Tak - jestem handlarzem. Jestem krętaczem i jestem oszustem

Strasznie wku*#*a mnie wycieranie sobie mordy samochodowymi handlarzami. W Internecie leje się fala hejtu - jaracie się wszyscy wyzywając nas od złodziei, krętaczy i oszustów. Jakbyście sami byli lepsi!

Tak - jestem handlarzem. Jestem krętaczem i jestem oszustem. I karmie się takimi frajerami, jak wy. Bo sami mnie do tego prowokujecie!

Sprawa jest prosta, żeby zarobić na aucie musze je tanio kupić i drogo sprzedać. To nic nowego - ksiądz też modli się za pieniądze. Nie podoba się, że przed sprzedażą robie autu polerkę, myje silnik czy wycinam katalizator? A z jakiej okazji miałbym wam niby robić prezenty? Mi nigdy w życiu nikt nic za darmo nie dał! Handluje złomem? A czego, do cholery, spodziewacie się za 5 czy 10 tys. zł? Zrozumcie wreszcie, że wasze 5 tys. zł to nawet nie jest 1,2 tys. euro, czyli POŁOWA pensji sprzątaczki w niemieckim urzędzie!

Śmiejecie się ze stereotypów, a prawda jest taka, że za srebrnego pastucha TDI dalibyście się pociąć. Wystarczy silnik 1,9 l, klimatyzacja i wypucowane chromy, żeby oczy uciekały wam do dupy! Swego czasu sprzedałem takie dwa, które - od innego handlarza - kupiłem już w Polsce po cenie złomu. Wtedy jeszcze myślałem że wtopiłem i będę je musiał gonić na graty. Ale nie - 200 gramów farecli i delikatna korekta licznika wystarczyły, by gówniarze zabijali się o nie przed bramą.
"Tato, tato! Zobacz. Ma radio z empetrójką i niebieskie zegary! Pełny polift - bierzemy!".
Efekt? Zapłaciłem za to ścierwo jakieś 3 tys. złotych. Kochający Tatuś wyłożył 6800 ł i zadowolony synek pojechał wieczorem rwać laski pod klubem własnym PASSERATI.

Tak - gadajcie teraz, że cofnąłem licznik i zapolerowałem rysy. Wielkie mi halo. Ale czy ja mu broniłem przejechać się tym złomem? Czy wymieniłem sciachaną kierę albo wyłamany, pospinany trytytkami schowek? Czy zakazałem mu obejrzeć turbinę i intercooler? Wsadzić łeb pod spód i sprawdzić katalizator?

Normalny gość zobaczyłby to wszystko i albo próbował zjechać z ceny, albo zaczął uciekać (plus taki, że auto faktycznie było bezwypadkowe). Ale nie. Passerati. Tedei. Empetrzy i klimatyzacja. Młody spełnił swoje marzenie. Ja mu tylko trochę w tym pomogłem uprzedzając innych. Prawie 4 tys. zł w cztery dni!
Autorem listu jest zalogowany czytelnik o nicku Handlarz Wojtek"

poboczem.pl/naszym-zdaniem/news-tak-jestem-handlarzem-jestem-kretaczem...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Sabbastian 2016-08-07, 22:34
2 tygodnie temu sprzedawałem ix35, auto 3 lata, zrobione przez moją żonkę niecałe 50tys. Śmiałem się w głos z idiotów mechaników którzy odradzali swoim klientom zakup tego auta, panie tu licznik cofany musi być ze 3 razy, z takimi tekstami zaraz lecieli do mnie chcąc zbić z ceny. A samochód miał jak najbardziej rzeczywisty przebieg, pracujemy 500 metrów od domu, sklepy po drodze, nawet nie było po co auta czasem przez tydzień odpalać. Ten co kupił nacieszy się jeszcze kilka lat.
Zgłoś
makumbah 2016-08-07, 22:48 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-08-07, 23:03
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Zadi_ 2016-08-07, 23:31 1
zrobiłem ostatnio 20 tys w pół roku, mając do roboty 18 km, ale lubie sobie pojeździć, to znaczy, że spędzam życie w samochodzie? do ciekawych egzystencjalnych wniosków można dojść na sadistiku
Zgłoś
MIhau_ 2016-08-07, 23:45
Zgłoś
Crisko 2016-08-08, 0:19
Zgłoś
SanicHegehog 2016-08-08, 0:23 1
ellsworth napisał/a:

Jak ktoś robi ponad 10 kkm rocznie to znaczy, że niemalże mieszka w samochodzie. Normalnie ludzie mają ciekawsze rzeczy do roboty niż marnować życie za kółkiem.

Ciśnie mi się na usta zdanie: "jak Ty człowieku pieprzysz"
Nie samą robotą człowiek żyje. Wycieczka za miasto to może być 150-200km. A czasem i 500 (są w tym kraju autostrady - pokonanie takiej drogi w tę i z powrotem to kwestia 3,5 godziny) Dwie takie krótsze w miesiącu i masz 300-400km. Ale liczmy tylko jedną. Dolicz dojazdy do roboty (żeby żaden "mądrzejszy inaczej" się nie przywalił, średnio 16 dni w miesiącu), po 20km w stronę i już masz 640km. Czyli 790-840km. Dorzuć tu jakiś sklep, odwiedziny u rodziny (która, pomijając wycieczki osobiste, nie musi mieszkać w tej samej wsi), znajomych czy inne rzeczy, do których ludzie używają auta (jakieś hobby?) i spokojnie dobijesz do ok. 1000km. Na miesiąc. Czyli 12 tysięcy rocznie, jak w pysk strzelił. U mnie ostatnie przebiegi zamykają się w 15 tysiącach rocznie i jakoś bardzo daleki jestem od mieszkania w aucie. Gdybyś pomylił, angielskim stylem, 15 z 50, zrozumiałbym, ale 10? Dziesięć?

Dla zobrazowania poziomu absurdu w tej wypowiedzi, przytoczę tylko przykład kolegi, który do firmy dojeżdża codziennie ok. 45km (opłaca mu się to, w przeciwieństwie do przeprowadzki, a jeździć lubi i, póki co, może). Sam dojazd do roboty to ~1800km miesięcznie. Ponad 21 tysięcy rocznie na dojazdy do roboty. A gdzie reszta rzeczy? Czy można powiedzieć, że mieszka w aucie? No za ch**. A to ponad 2x więcej niż poprzeczka, którą wyznaczyłeś. Nawet gdyby obciąć to do w/w średnich 16 dni w m-cu, to i tak wychodzi koło 17'000km.
Zgłoś
Crapshit 2016-08-08, 0:24 1
"Zrozumcie wreszcie, że wasze 5 tys. zł to nawet nie jest 1,2 tys. euro, czyli POŁOWA pensji sprzątaczki w niemieckim urzędzie!"

Hahahah ten przygłup zna realia zachodu tylko z bajek hahahah

Sprzątaczka może co najwyżej zarobić 1300 euro brutto, czyli ok. 1000 na rękę w Niemczech.
Najwięcej do powiedzenia mają gimbusy, które nigdy na zachodzie nie żyły.
Zgłoś
~Angel 2016-08-08, 9:01 5
kaktus83 napisał/a:

Zastanawiam się kim są ci debile, którzy cały czas myslą że 10-12 letnie auta mają po 150 tys przebiegu. Czy 15 letnie 185 tys.
Jeżdżąc autem normalnie do pracy, sklepu, weekend wakacje robi się 25-30 tys km. Firmowym do 100 tys. Niemieckie auta 5 letnie mają po 250 tys przebiegu, a Polak je później kupuje z przebiegiem 60 tys i się cieszy, że okazję kupił.

Zdziwił byś się sam mam auto 10 lat i nawalone niecałe 50k bo na co dzień poruszam się firmówką, wakacje głównie samolot, zakupy robię wracając z pracy, nawet jakiś wypad za miasto to łatwiej mi firmówką jechać bo bez problemu rowery wrzucam a nawet jadąc nad jeziorko nie potrzebuje namiotu.

Takich aut jest masa znajomy ma 18-to latka z 40k przebiegu - jeździł nim tylko do pracy 3 km w jedną stronę + drobne wypady. Auta uszanowane i z małymi przebiegami rozchodzą się wśród znajomych a nie w komisach czy otomoto.

podpis użytkownika

Zgłoś
rsk1990 2016-08-08, 9:17
Zgłoś
BrianGriffin 2016-08-08, 9:37 3
Zgłoś
lesiot 2016-08-08, 11:02 2
Zgłoś
dagon100 2016-08-08, 11:45
Ale zrobiliście gónoburzę z niczego, kto ile przejeżdża km w roku i jakim samochodem:) nic tylko wziąć popcorn, browar i czytać dawajcie dalej:)
Zgłoś
makumbah 2016-08-08, 12:08
Zgłoś
BrianGriffin 2016-08-08, 12:17 1
Masz gościu jakieś kompleksy Biedronka, brak znajomych, wieśwageny.
Myślę, że sam pracujesz w jakiejś gównianej robocie, nie stać cię na samochód z salonu, więc dorabiasz ideologie do przebiegów 400k+ i próbujesz innym to wcisnąć.

Niestety, matematyki nie oszukasz.
Nawet jeśli jesteś rudy.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem