podpis użytkownika
☣ 404 tits not found ☣podpis użytkownika
☣ 404 tits not found ☣Pytanie za 100 punktów: po c🤬j kierowca w aucie na podniśniku?
Jak można robić pod autem na podnośniku???
Coś puści, coś strzeli i zostajesz wafelkiem pod kufel...
podpis użytkownika
NieNormalnie nie ma prawa spaść, są dodatkowe zabezpieczenia, nie ma bata by spadło.
Serio zdążało mi się wchodzić pod podnośniki ale zawsze odczuwałem mega dyskomfort za każdym razem... To są urządzenia które mogą zawsze ulec awaria i doprowadzić do tragedii. Powinno się podstawiać jakieś wysokie koziołki pod auto w celu dodatkowego zabezpieczenia. Jak osobiście wchodziłem to zawsze o tym myślałem właśnie że jakby jeblo to nie na mnie. Ale nigdy nie widziałem, żeby ktoś to praktykował i wgl posiadał takie wysokie koziołki. Powinien to być wymóg bhp do pracy pod podnośnikiem.
Jest bardzo niewielkie prawdopodobieństwo, że coś się stanie z podnośnikiem, który jest utrzymany w dobrym stanie technicznym. One są zaprojektowane, by wytrzymały dużo większe obciążenia niż przy normalnym wykorzystywaniu.
Koziołki? Niby jak miałoby to wyglądać? Przecież auta podnosi się na różne wysokości, zatem również koziołki musiałyby być regulowane i zajebiście masywne, by utrzymać masę spadającego auta, a co za tym idzie w c🤬j ciężkie. Już to widzę jak jakikolwiek mechanik ciąga to żelastwo kilka/kilkanaście razy dziennie.
No chyba jednak ma prawo spaść skoro spadło. Nie wiem co tam p🤬lisz.
Mogły by być na kółkach po prostu regulowane.
Nie muszą być w cale ciężkie samochódy nie są mega ciężkie.
Byłeś kiedyś pod podnośnikiem? Widziałeś jak się blokuję? Jeśli nie to zapraszam pod podnośnik to się przekonasz o czym mówię. Oczywiście, że są projektowane żeby wytrzymać dużo cięższe ciężary ale mimo wszystko wypadki się zdarzają