📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
34 minuty temu

Normalnie nie ma prawa spaść, są dodatkowe zabezpieczenia, nie ma bata by spadło.
Serio zdążało mi się wchodzić pod podnośniki ale zawsze odczuwałem mega dyskomfort za każdym razem... To są urządzenia które mogą zawsze ulec awaria i doprowadzić do tragedii. Powinno się podstawiać jakieś wysokie koziołki pod auto w celu dodatkowego zabezpieczenia. Jak osobiście wchodziłem to zawsze o tym myślałem właśnie że jakby jeblo to nie na mnie. Ale nigdy nie widziałem, żeby ktoś to praktykował i wgl posiadał takie wysokie koziołki. Powinien to być wymóg bhp do pracy pod podnośnikiem.
Lampard92 napisał/a:
Mogły by być na kółkach po prostu regulowane.
Nie muszą być w cale ciężkie samochódy nie są mega ciężkie.
Byłeś kiedyś pod podnośnikiem? Widziałeś jak się blokuję? Jeśli nie to zapraszam pod podnośnik to się przekonasz o czym mówię. Oczywiście, że są projektowane żeby wytrzymać dużo cięższe ciężary ale mimo wszystko wypadki się zdarzają
Byłem pod podnośnikiem tysiące razy, w naszej rodzinnej firmie posiadamy dwa podnośniki dwukolumnowe, więc powiedzmy, że coś tam o nich wiem. Wcześniej mieliśmy śrubowe i uważam je za najbezpieczniejsze, obecnie hydrauliczne z systemem linek stalowych i zabezpieczeniami w formie takich solidnych zapadek.
Pod widłami w wózku widłowym nie można stać a to dopuszczone jest i to z autem nad głowa...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie