Ekspertem napisał/a:
To zobacz to:
3 grafików, cztery dni pracy i szczątkowy budżet.
I wygląda jak akcja z "Na Wspólnej".
konto usunięte
2014-01-11, 15:41
Muzyka Z Mass Effect-a 3, aż się łezka kręci w oku. Aż znów zacznę przechodzić całą trylogię od nowa.
konto usunięte
2014-01-11, 16:03
Stalingrad, to naprawde superprodukcja.. Ruscy sie bardzo postarali... Fabuła, zajebista. Ten gniew armii czerwonej !

9/10.
konto usunięte
2014-01-11, 16:52
Chyba jestem starej daty, ale czy w dzisiejszych produkcjach chodzi o prześciganie się na efekty specjalne - kto ma dłuższego? Z oglądanych przeze mnie filmów, które można nazwać 'wojennymi' to (serial) Kompania Braci, Idź i patrz, Elegia, Stalingrad (1993), Wyzwolenie (choć razi mnie jak przesiąknięty jest sowieckimi hasełkami), nawet Westerplatte z 1967 był bardziej wojenny (fabuła, dialogi), niż większość produkcji USA, czy Rosji ostatnich lat.
konto usunięte
2014-01-11, 17:12
Film prze kozacki, niską ocenę na np. Filmwebie ma dlatego, że raczej większość ludzi u nas za ruskimi nie przepada

Efekty specjalne miodzio, historia ciekawa, sceny walki naprawdę świetne.
Jakiegoś rosyjskiego patosu też nie odczułem, ot po prostu film o ludziach broniących swego domu.
Polecam wszystkim
konto usunięte
2014-01-11, 17:54
W Polsce mamy naprawdę świetnych grafików komputerowych szkoda tylko, że producenci filmowi tego nie wykorzystują. U nas nagrywa się "na żywca", mało kiedy poddaje się nagrany materiał do obróbki, mało kiedy używa się green screenów przy nagrywaniu i to jest ta różnica.
Ciekaw jestem kiedy ktoś ruszy głową i zacznie wykorzystywać ten potencjał bo jeżeli chodzi o nasze "podwórko" to jest tutaj sporo do zgarnięcia jeżeli chodzi o produkcje tego typu czy nawet filmy animowane.
Tutaj nie chodzi o budżet tylko umiejętność posługiwania się programami graficznymi, bo jak narazie Polscy producenci opanowali przycinanie scen w sony vegasie.
mi6chal napisał/a:
Ciekaw jestem kiedy ktoś ruszy głową i zacznie wykorzystywać ten potencjał bo jeżeli chodzi o nasze "podwórko" to jest tutaj sporo do zgarnięcia jeżeli chodzi o produkcje tego typu czy nawet filmy animowane.
Jaki potencjał? Że nasi robią przeciętną grę tak długo, że w chwili premiery jest ona już leciwa? Do tego stosują zachodnią technologię, więc w jaki sposób mają konkurować z innymi, na ich własnej technologii? Chyba tylko cenowo, ale nawet z tym jest u nas problem.
konto usunięte
2014-01-11, 20:45
tranzystor napisał/a:
Jaki potencjał? Że nasi robią przeciętną grę tak długo, że w chwili premiery jest ona już leciwa? Do tego stosują zachodnią technologię, więc w jaki sposób mają konkurować z innymi, na ich własnej technologii? Chyba tylko cenowo, ale nawet z tym jest u nas problem.
Wiedźmin 2 jest stworzony na autorskim silniku Polaków a w roku premiery był jedną z najbardziej zaawansowanych graficznie gier.
Ekspertem napisał/a:
w roku premiery był jedną z najbardziej zaawansowanych graficznie gier.
Chyba pośród takich, które dają się uruchomić na Twoim komputerze.