- Ludzie mówią, że jestem strasznie staroświecki.
- Kto na przykład?
- Moi chłopi pańszczyźniani.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2014-05-05, 13:14
Widać że matury już się skończyły
konto usunięte
2014-05-05, 13:26
Chłop pańszczyźniany wcale nie jest staromodny, nadal jebiemy pół życia gratis, tylko nazwa się zmieniła na ładniejszą.
A jak była susza to chłop był zwolniony z dziesięciny. Czy znacie kogoś, komu ZUS umorzył składki dlatego, że miał gorszy rok w biznesie?
Ja jestem bardziej nowoczesny. Mam murzynów.
Up
weź ich w p🤬du spakuj na statek i odeślij do afryki zanim jakieś z🤬by wpadną na pomysł przyznania im praw do wolności, namnażania etc. Wyciągnijmy wniosek z historii USA i uczmy się (chociaż raz) na cudzych błędach
konto usunięte
2014-05-05, 14:50
A dużo Cie ich tam r🤬a?
konto usunięte
2014-05-05, 14:58
teraz masz podobnie, np. Tusk mówi drodzy obywatele
@nowynick
Niby kiedy nowo osiadły chłop był zwolniony z pańszczyzny?
Up
w Rzeczypospolitej? Od zawsze, przez pierwsze trzy lata najczęściej, ale często był to okres negocjowany między właścicielem wsi a chętnymi do osiedlenia
konto usunięte
2014-05-05, 15:59