- Ludzie mówią, że jestem strasznie staroświecki.
- Kto na przykład?
- Moi chłopi pańszczyźniani.
M................d
2014-05-05, 13:14
Widać że matury już się skończyły
Moonlord, dokładnie
udam,ze nie czuje dozy przyj🤬ia sie do mojej osoby
Z................c
2014-05-05, 13:26
Matury są dla ciot, studia tam to dopiero jest rozp🤬ol. I nie tylko dla wątroby. xd
Chłop pańszczyźniany wcale nie jest staromodny, nadal jebiemy pół życia gratis, tylko nazwa się zmieniła na ładniejszą.
podpis użytkownika
Denied by the blind church.
'cause these are not the words of God.
- The same God that burnt the
knowing.
Up
kiedyś pańszczyznę się w dwa dni op🤬lało a 5 dla chłopa, poza tym pierwsze kilka lat nowo osiadły chłop był w ogóle z pańszczyzny zwolniony. W porównaniu z ZUSem to był podatkowy raj...
A jak była susza to chłop był zwolniony z dziesięciny. Czy znacie kogoś, komu ZUS umorzył składki dlatego, że miał gorszy rok w biznesie?
podpis użytkownika
"Multikulturowość jest dobra!" - Elin Krantz
Ja jestem bardziej nowoczesny. Mam murzynów.
Up
weź ich w p🤬du spakuj na statek i odeślij do afryki zanim jakieś zjeby wpadną na pomysł przyznania im praw do wolności, namnażania etc. Wyciągnijmy wniosek z historii USA i uczmy się (chociaż raz) na cudzych błędach
wody k🤬a dajcie
podpis użytkownika
"...Nigdy nie dyskutuj z idiotą , najpierw sprowadzi Cię do własnego poziomu a następnie pokona doświadczeniem..."
_................_
2014-05-05, 14:50
A dużo Cie ich tam r🤬a?
Q................h
2014-05-05, 14:58
teraz masz podobnie, np. Tusk mówi drodzy obywatele
@nowynick
Niby kiedy nowo osiadły chłop był zwolniony z pańszczyzny?
Up
w Rzeczypospolitej? Od zawsze, przez pierwsze trzy lata najczęściej, ale często był to okres negocjowany między właścicielem wsi a chętnymi do osiedlenia
m................a
2014-05-05, 15:59
nic śmiesznego, teraz zap🤬lamy przez jakieś... pi razy drzwi 300 dni w roku za pół darmo.
wtedy były to dwa miesiące.