👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
39 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
nowynick napisał/a:
babcia w czerwonym drelichu od lat tak szybko nie "biegła"
![]()
Do wolnego miejsca w autobusie biegła by szybciej

krzywycfx napisał/a:
Do wolnego miejsca w autobusie biegła by szybciej![]()
polska emerytka pewnie tak, niemiecka, która za emeryturkę wyskoczyła do San Diego nie musi ganiać za autobusem, bo ma wolne siedzenia w swoim mercedesie...
taki niemiecki bonus dla bohaterki wojennej z `39 roku...
rai87, już Ci tłumaczę i nauczę wysilać wyobraźnię, a co za tym idzie skojarzenia.
Statek pasażerki Titanic w roku 15 kwietnia 1912 roku zderzył się z góra lodową, ponieważ (co typowe dla gór lodowych) ponad taflę morza wystawał sam wierzchołek. Nisko, nisko, sięgał ledwie 1/4 burty jak pamiętam (proszę sprawdzić, nie jestem pewny). Tutaj mamy do czynienia z sytuacją podobną, albowiem statek uderza w nabrzeże, które tylko trochę wystaje ponad poziom wody. Zauważasz luźne powiązanie faktów i wiesz co znaczy "z przymrużeniem oka"?
Statek pasażerki Titanic w roku 15 kwietnia 1912 roku zderzył się z góra lodową, ponieważ (co typowe dla gór lodowych) ponad taflę morza wystawał sam wierzchołek. Nisko, nisko, sięgał ledwie 1/4 burty jak pamiętam (proszę sprawdzić, nie jestem pewny). Tutaj mamy do czynienia z sytuacją podobną, albowiem statek uderza w nabrzeże, które tylko trochę wystaje ponad poziom wody. Zauważasz luźne powiązanie faktów i wiesz co znaczy "z przymrużeniem oka"?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie