sumka napisał/a:
Pomijając wyprzedzanie w miejscach zabronionych trzeba zaznaczyć że większą część tych akcji prawie czołowych powodują samochody wyprzedzane które w trakcie wyprzedzania przyspieszają co wydłuża wyprzedzenie nie raz 2 krotnie o hamowaniu klaksonem już nawet szkoda wspominać.
Masz trochę racji, pewnie niektórym wyda się śmieszne moje podejście, ale jadąc za kimś staram się ustalić jego charakter jazdy, jeżeli ktoś nerwowo jeździ, albo jeździ na zderzaku, czy ogólnie brakuje mu logiki, to w dupie mam wyprzedzanie takiego człowieka, z reguły tacy jeżdżą ponad przepisową prędkość wiec nie martwię się o to czy mnie zwalnia.
Co to tego zestawu z kierunkiem, wiadomo czyja wina, ale kierowca musi być totalnie idiotą, żeby chcieć tracić samochód na czas naprawy. Osobiście jak ktoś soę wpycha to go wpuszczam, karma dopadnie cwaniaczka i gdzieś przetrze. Ja wolę mieć nieuszkodzony samochód jeżeli jest możliwość ominięcia. Na tych filmikach często widać, że ludzie mają w dupie czy będzoe wypadek, czy nie "to jest mój pas i nie masz prawa mi tu wjechac ciulu" a później zdziwienie, że jednak wjechał. Jeżeli kierowca powie, że nie zauważył, to na może pora na przesiadkę na transport publiczny. Wymuszenia oc to swoją drogą