👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A mogli pójść na całość i zdobyć samą bazę...
podpis użytkownika
zrzutka.pl/ffm2du
MaratHS napisał/a:
.Własne czołgi maja tylko niemcy, szwajcarzy, .....
A PT91 Twardy to pies?

@up
PT-91 Twardy – polski czołg podstawowy, który został opracowany w oparciu o czołg T-72M1.
T-72 – czołg konstrukcji radzieckiej wprowadzony na uzbrojenie wojsk radzieckich w początku lat 70
czytaj zmodernizowany ruski czołg to nie do końca czołg polski
PT-91 Twardy – polski czołg podstawowy, który został opracowany w oparciu o czołg T-72M1.
T-72 – czołg konstrukcji radzieckiej wprowadzony na uzbrojenie wojsk radzieckich w początku lat 70
czytaj zmodernizowany ruski czołg to nie do końca czołg polski
Perturbator napisał/a:
Na wojnie nie ma trzeciego miejsca.
Tam są różne kategorie, (jeśli to te zawody co myślę) zdaje się że Polacy byli najlepsi w obronie, za to Niemcy wygrali Blitzkrieg (natarcie pancerne).
Z tym że nie wiem czy to te zawody co myślę.

Prawdziwe wojsko czarne berety nosi...
Żagań las! Wiosna 2007!
Wiosna cywil ma sialalalala!!!
Fajne czasy o były...
Żagań las! Wiosna 2007!
Wiosna cywil ma sialalalala!!!
Fajne czasy o były...

Jak już wszyscy wytykają że pt-91 to nie polski a radziecki tylko zmodyfikowany albo że nie mamy własnych czołgów to proponuję zapoznać się z PL-01 na kij nam jakieś radzieckie starocia jak na ten jest już sporo zamówień.
Przestańcie się jarać tym PL-01.
Ten czołg to koncept, pokaz technologiczny, nic innego.
Fajnie, że rodacy coś tam kombinują i są w stanie stworzyć ale polskiej armii na to nie stać, a jeżeli już to kilka/kilkadziesiąt szt.
Projekt typowo pod eksport.
Tak poza tym, czołgiem ciężko to nazwać, to bardziej nowoczesny bewup.
youtu.be/NYtbcYa_AM4?t=11m10s
Ten czołg to koncept, pokaz technologiczny, nic innego.
Fajnie, że rodacy coś tam kombinują i są w stanie stworzyć ale polskiej armii na to nie stać, a jeżeli już to kilka/kilkadziesiąt szt.
Projekt typowo pod eksport.
Tak poza tym, czołgiem ciężko to nazwać, to bardziej nowoczesny bewup.
youtu.be/NYtbcYa_AM4?t=11m10s
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie