Polski przemysł zbrojeniowy jak zwykle. Armia zamiast kupić cokolwiek sprawdzonego (znakomite 36 od niemców, stosowane w wielu armiach na świecie), wydaje miliardy na rozwój koniecznie swojej broni, która nie wiadomo kiedy będzie, nie wiadomo jaka będzie i na 100% wiadomo że sie nie opłaci. Ale jak to pięknie wygląda, że Polacy mają swoje niezwykle nowoczesne zakłady i technologie. Szkoda że nigdy nie wchodzi do użytku. Sztandarowy "Polski" produkt, Beryl- no szczyt innowacyjności, wymyślili nową obudowę dla AK74. Póki się układ sił politycznych nie zmieni, Polska armia W PRAKTYCE (bo w teorii są ultranowocześni) nigdy nie wyjdzie ze średniowiecza.
konto usunięte
2014-08-31, 17:14
Bardzo fajna broń ale polska armia jeszcze przez dekady będzie strzelać z beryli i żebyście się nie osrali tym czołgiem PL-concept (czy jakoś tak...tym mega futurystycznym). Ile to ja już filmików widziałem z nowoczesną bronią produkowaną w polskich firmach zbrojeniowych i gdzie to jest?
Fajny, kupię sobie. Albo nie bo to przecież nie legalne. Mogę tylko czekać aż jakaś armia wyzwolicieli zgw🤬ci mi babę i odstrzeli łeb...
tylko przypomnę niektórym kwiatuszkom, które uważają, że "broń jest be", że w naszej kulturze "broń" - znaczy dosłownie "broń"... a nie np: "ataker".
Nie gadajcie tak bo PO sprywatyzuje.