Główna Poczekalnia (6) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 7 minut temu
SU-35
nemiroff • 2013-11-19, 22:48
F-22 będzie mógł się nazywać myśliwcem dopiero wtedy, gdy wypełni taką figurę wyższego pilotażu. Przypomnę, że F22 to samolot 5 pokolenia i zarazem najdroższy samolot na świecie, SU35 - pokolenie 4++.
Z tego co się orientuję, to jest to kontrolowany korkociąg w połączeniu z kobrą Pugaczowa, ale dowiemy się więcej jutro jak specjaliści wrócą ze szkoły.

Zgłoś
konto usunięte 2013-11-20, 0:09 1
Cytat:

ale dowiemy się więcej jutro jak specjaliści wrócą ze szkoły.

Co Ty , specjaliści tu jak widać sa ciagle

Apropo , ciekawe jak poradzili by sobie w tych maszynkach polscy mistrzowie świata w lataniu precyzyjnym , wiem ze to inna bajka. Ale miło byłoby widzieć jak jakiś polak szmaci pod jakimkolwiek względem hamburgera i ruskich ^^
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-20, 0:10 1
jop twoju mac,gowno do polowy gogli !!
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-20, 0:16 3
Dobrze, ale to tylko fajnie wygląda, rakieta prędzej wyłapie dupsko tej Suki niż F-22
Zgłoś
Ucholski 2013-11-20, 0:18
Myślę że F-22 wykonał by to samo co Su-35 na animacji. Raport także posiada wektor ciągu. Jednak piwko za Terminatora
Zgłoś
nemiroff 2013-11-20, 0:19
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Orsi 2013-11-20, 0:19
Tak na dobrą sprawę to nie takie "ewolucje" się po pijaku zdażały.
Zgłoś
gevaroght 2013-11-20, 0:21 19
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
nemiroff 2013-11-20, 0:22
Ucholski napisał/a:

Myślę że F-22 wykonał by to samo co Su-35 na animacji. Raport także posiada wektor ciągu. Jednak piwko za Terminatora

zrobi, ale przy jednoczesnym połączeniu tych dwóch ewolucji się zesra
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-20, 0:23 23
Zgłoś
krycha7 2013-11-20, 0:24 1
Nie znam się, ale fajnie to wygląda - piwo
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-20, 0:25 2
"F-22 będzie mógł się nazywać myśliwcem..."- porównujesz myśliwiec wielozadaniowy z myśliwcem przewagi powietrznej
"Przypomnę, że F22 to samolot 5 pokolenia i zarazem najdroższy samolot na świecie..."- jak już ktoś napisał SU-35 jest droższy, a przecież to nic innego jak kolejna wersja SU-27. Droższy od F-22 jest też Eurofighter Typhoon
Trzecia sprawa- do czego ma służyć ta "figura wyższego pilotażu"? Chyba tylko do wytracenia prędkości, wysokości i chwilowej dezorientacji pilota tego SU-35 (podobnie zresztą jak słynna "kobra").

Ale żeby nie było, że mam ból dolnej części pleców to leci piwo.
Zgłoś
nemiroff 2013-11-20, 0:28
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-20, 0:30 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-20, 0:31
Aha,

jeśli chodzi o F-22 to nie podniecałbym się zbytnio wektorowaniem, bo tak naprawdę jest to wynalazek amerykański z lat 80-tych przetestowany na specjalnej wersji myśliwca F-15 (a potem też F-16) i wnioski do jakich doszli amerykanie były takie, że gra nie jest warta świeczki, co widać w przypadku F-22 który co prawda ma ruchome dysze ale tylko w płaszczyźnie pionowej a nie jak rosyjskie które pracują w 3 wymiarach. Dlaczego ? Bo dysze 3d nie mają sensu i wynikają z zupełnie innego podejścia Rosjan do konstruowania swoich samolotów.

PS. Chciałbym zobaczyć jak ten Su-35 bez użycia dopalacza osiąga prędkość przelotową mach 1.7 i pułap >17km

F-22 robi to bez problemu, tyle że Rosjanie nawet nie mają planów silników zbliżonych możliwościami do tych które są zamontowane w Raptorze
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-20, 0:36 1
nemiroff napisał/a:

czytaj ze zrozumieniem - f22 - 350mln$, su35 - 40mln.$

Ok, moje przeoczenie. Źle przeczytałem. Niskie koszty tłumaczy właśnie to, że SU-35 jest niczym innym jak projektem rozwojowym SU-27. Eurofighter był droższy od F-22.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem