Przyszli świadkowie Jehowy. Opowiadali o konieczności czynienia dobrych uczynków. Zaproponowałem im, żeby wynieśli śmieci. Poszli obrażeni.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
wiesz co? nawet mi się spodobało
konto usunięte
2012-04-11, 13:48
Dobre, bo życiowe. A co do Jehowców...
Dobry uczynek by był gdyby zamiast na ulotki, które w 99% od razu trafiają do kosza, dali tę kasę na jakiś lepszy cel. Choćby kupili dzieciakom z domu dziecka jakieś fanty. A tak tylko łażą i denerwują ludzi myśląc, że tak po nawracają -.-
konto usunięte
2012-04-11, 14:07
Mnie kiedyś nawrócili - na refluks.
żałosne,nie Jechowcy tylko Świadkowie Jechowy, nic o nich nie wiecie a piszecie bzdury, jak cały świat był taki jak oni to nie musiał byś przekazywać fantów do domu dziecka bo rodzice byli by odpowiedzialni i nie oddawali dzieci jak fantów do domu dziecka!!!!! wiec zastanów się co piszesz albo porozmawiaj z nimi jak przyjdą następnym razem i dowiedz się jacy są i dlaczego tak chodzą.
konto usunięte
2012-04-11, 14:55
konto usunięte
2012-04-11, 15:58
@tytyrytTHC Tak chwalisz jechowców to zorientuj się co ci odpowiedzialni ludzie robią jak ich dziecko potrzebuje krwi do transfuzji...Nic nie robią,religia im zabrania. I nie uratują własnego dziecka w imię religii. Było kilka takich spraw w Polszy.
konto usunięte
2012-04-11, 17:48
@overgod
to ogarnij co to leczenie bez krwi
poczytaj więcej na temat szkodliwości krwi którą to uważasz za lekarstwo.
JP II dostał przecież transfuzję po zamachu i czy mu pomogła? nie
jak to mówią w dupieś był gównoś widział.
o tym że w krwi może być wirus WZWC, WZWB czy też chorobie Chagasa to już w szkole nie mówili?
o powikłaniach potransfuzyjnych też nic nie wiesz.
przez takich jak wy społeczeństwo gówno wie o leczeniu bez krwi.
Krew jest tańsza niż np. EPO+żelazo bo oddają ją wolontariusze którzy mogą mieć np. HIV którego to można wykryć DOPIERO PO 6 tygodniach od zarażenia.
dobra koniec tych wywodów bo życia braknie na wszystkie argumenty.
@up A Ty ogarnij o czym napisałem. Jechowcy odrzucają transfuzje ze względów religijnych a nie medycznych. Ja nie wychwalałem żadnej z metod więc zanim zechcesz zabłysnąć elokwencją postaraj się dotrzeć do sensu czyjejś wypowiedzi.
konto usunięte
2012-04-11, 18:20
@overgod
gdybyś z nimi rozmawiał wiedział byś że nie tylko ze względów religijnych ale i właśnie medycznych
i to właśnie dzięki nim mamy dziś bezkrwawą chirurgię i inne nowinki techniczne.
A rozmawiałeś ze wszystkimi? Bo znam historię, że dziady dziecko na pastwę losu zostawiły nie dając żadnej alternatywy.
konto usunięte
2012-04-11, 19:16
@overgod rozmawiałem z wieloma i mam w śród nich wielu przyjaciół.
konto usunięte
2012-04-11, 20:01