Znęca się w windzie nad swoją dziewczyną.
Szwedzka organizacja STHLM Panda postanowiła sprawdzić, jak zachowają się ludzie będący świadkami przemocy. Aktorzy 53 razy odgrywali w windzie tę samą scenkę: mężczyzna znęcał się słownie i fizycznie nad kobietą. Tylko jedna osoba zareagowała. Zagroziła mężczyźnie, że jeśli nie przestanie - wezwie policję.
Sadol sadolem ale mam nadzięje że Polacy nie są tak strachliwi i obojętni jak Szwedzi
DMT
2014-11-14, 10:36
Michael_Myers napisał/a:
Sadol sadolem ale mam nadzięje że Polacy nie są tak strachliwi i obojętni jak Szwedzi
Oczywiście że nie. Bez zastanowienia bym mu pomógł
podpis użytkownika
Q L I
M A X
P🤬lenie, nie wp🤬lajcie się w cudze kłótnie, nigdy, potem wychodzi na to że macie przeciwko sobie wk🤬ionego faceta i wk🤬ioną babę, obydwoje was atakują a wy z osoby postronnej stajecie się ofiarą dwójki j🤬ych idiotów niepotrafiących nad sobą panować. Cała ich złość skupia się na was.
Nie wiem czego oczekują te organizacje, że ludzie będą się wp🤬lać w nie swoje sprawy? Co innego gdy dwóch typów na środku ulicy nap🤬la bogu ducha winną osobę bo alkohol w nich działa a co innego jak para się kłóci. Też bym nie reagował, miałbym wyj🤬e, dziwne? Dla mnie nie.
podpis użytkownika
MEGA BEKA GRANA
Konto usunięte
2014-11-14, 11:03
@up
ja bym mu jednak przyj🤬.
O ile kiedyś znalazłbym się w takiej sytuacji, a wątpię przecież ciągle siedzę przy kompie.
Pewnie ta co zareagowała był Polką piwo dla niej !!!!!
Konto usunięte
2014-11-14, 11:33
Mnie już zaczynają męczyć te wszystkie akcje z ukrytą kamerą itp. Na początku to było naprawdę fajne, pokazywało wiele ciekawych zachowań, reakcji, teraz to już tylko męczenie tematu. Pranki sranki, wielkie akcje ukazujące "prawdziwą naturę człowieka", rzygam.
Zobaczyli że dwie dziewczyny się szarpią, to co się będą wtrącać.
Konto usunięte
2014-11-14, 11:34
Jakby poszkodowanym w windzie był kolorowy, to połowa Szwecji zbiegłaby się na ratunek. Zlinczowaliby białego, a kolorowemu nadstawili dupę.
A potem by poszło w świat, że ten co atakował, to rasista, ksenofob, nietolerancyjny, nieprzystosowany do przyjęcia nowej kolorowej fali, itp.
Konto usunięte
2014-11-14, 12:35
Ci aktorzy chyba prawdziwego znęcania nie widzieli, nic dziwnego że nikt nie reagował. Z resztą kogo obchodzi życie innych, to laska jakby chciała to by wołała o pomoc
Konto usunięte
2014-11-14, 13:28
Czym innym jest kłótnia, a czym innym znęcanie się nad kobietą, nawet takie delikatne. Skoro sobie pozwala publicznie nawet na takie delikatne, to sobie pozwoli w domowym zaciszu na większy wp🤬l.
Zasadniczo nie wtrącam się w kłótnie, bo to nie moja sprawa. Ale facet bijący kobietę to zwierze, i trzeba jakoś zareagować żeby nie czuł się bezkarnie.
Damscy bokserzy to frajerzy, ale jeszcze bardziej poj🤬e są p🤬dy, które z nimi są.
Konto usunięte
2014-11-14, 15:40
jeloo napisał/a:
Ale facet bijący kobietę to zwierze, i trzeba jakoś zareagować żeby nie czuł się bezkarnie.
Cytat:
Ale facet bijący kobietę to zwierze,
Że cooo? Z jakiej epoki żeś się wyrwał?
Ludzie się leją. Różni. Zdarza się. A płeć akurat w obecnych czasach wielkiego znaczenia nie odgrywa w kłótniach. Podszedł do mnie razu pewnego pijany gość, problem miał, to mu przyj🤬em i odszedłem. Kiedy indziej pijany lachon miał problem, to jej też przyj🤬em i odszedłem. Serio, nie ma się nad czym rozwodzić. A kłótnie zakochanych lepiej zostawić zakochanym
Konto usunięte
2014-11-14, 15:56
Szwecja jest już dawno stracona, za 50 lat to będzie państwo islamskie, lewactwo dawno ich wykastrowało.
Niech jeszcze się przejdą ulicami Nowego Jorku..
Tam jest taka mentalność spowodowana przez państwo opiekuńcze podobnie jest w Norwegii. Bardzo leniwy naród, oni są tam od małego uczeni że to nie ludzie mają dbać o siebie nawzajem tylko wszystkim ma się zajmować państwo.