Rzym, chwile paniki na obwodnicy: mężczyzna blokuje ruch i kamieniuje samochódy.
Następnie mężczyzna ukradł furgonetkę i uciekł: został zatrzymany po pościgu.
Cytat:
Dziś rano, 18 sierpnia, przy zjeździe 15 z Grande Raccordo Anulare w Rzymie mężczyzna zablokował ruch, rzucając kamieniami i innymi przedmiotami w jadące samochody. Zanim policja zdążyła go zatrzymać, mężczyźnie udało się ukraść wypożyczony samochód dostawczy i uciec. Efektem był kilkukilometrowy pościg z ponad dwudziestoma radiowozami na ogonie i helikopterem monitorującym jego ruchy, a uciekinier krzyczał w międzyczasie: „Mam materiały wybuchowe dla Watykanu”. Wyścig zakończył się na Piazza Pio XI, niemal na granicy z Państwem Watykańskim: mężczyzna został aresztowany. Bohaterem tego szaleństwa jest Andrea Troiano z Guidonia, który uciekł z aresztu domowego, gdzie przebywał z powodu długiej serii precedensów, a obecnie jest objęty dochodzeniem prowadzonym przez prokuratora Nicolę Maiorano pod kątem stawiania oporu, obrażeń, przemocy, gróźb, kradzieży kwalifikowanej, szkód, nielegalne posiadanie niewłaściwej broni i unikanie.
Czego nie rozumiecie, czego?
Nagrywający sapał jak jakiś p🤬da zamiast go rozjechać. Nie uważacie?
[ Dodano: 2024-09-28, 21:02 ]
w pierwszej scenie miałem na myśli
Ej a co jeśli np jest pościg w Polsce i uciekający przekroczy granicę z jakimś państwem. Według prawa nie można przenosić broni nawet jako służby mundurowe przez granicę i trzeba dostać pozwolenie nie może sobie od tak wojsko polskie czeskie czy policja przekroczyć granicę więc teoretycznie chłop by uciekł
Po prostu, nie było tam żadnego Polaka i nie miał mu kto we łbie klepek poukładać!!!
Niby nie podobny ale jednak głupi jak ciapaty.
Może mają nowy kamuflaż?
JG800 napisał/a:
Po prostu, nie było tam żadnego Polaka i nie miał mu kto we łbie klepek poukładać!!!
Polakom to ciapate i żydzi układają
darnext123 napisał/a:
Ej a co jeśli np jest pościg w Polsce i uciekający przekroczy granicę z jakimś państwem. Według prawa nie można przenosić broni nawet jako służby mundurowe przez granicę i trzeba dostać pozwolenie nie może sobie od tak wojsko polskie czeskie czy policja przekroczyć granicę więc teoretycznie chłop by uciekł
Tak ale Watykan ma umowy z Włochami w tym zakresie.
A co do filmu: proszę uploadować filmy a nie dawać linków do jutuba. Nie wyświetla się, twiedzi że jestem botem, mam podać login + nr.telefonu + rozmiar majtek. To że Gugle za blokowanie reklam zaczęli blokować IP to ich sprawa, ja tam do nich nie wchodzę — ale czemu czytelnicy porządnego portalu jakim jest Sadol mają cierpieć za wady jakiejś podejrzanej stronki ze slumsów Internetu?
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.
@majeńka: Pierwsze słyszę, że blokują ip. Ja mam cały czas w telefonie adblocka, ale nigdy nie miałem problemu z logowaniem i oglądaniem. Co innego jak używam vpn, wtedy nawet nie wchodzę na strony google, bo większość czasu rozwiązywałbym zagadki, a oni mają pop🤬lone te captche. Z tymi linkami do yt się zgadzam.
Kici-Kici napisał/a:
@: Pierwsze słyszę, że blokują ip. Ja mam cały czas w telefonie adblocka, ale nigdy nie miałem problemu z logowaniem i oglądaniem. Co innego jak używam vpn, wtedy nawet nie wchodzę na strony google, bo większość czasu rozwiązywałbym zagadki, a oni mają pop🤬lone te captche. Z tymi linkami do yt się zgadzam.
Na przykład
tu o tym piszą.
Wchodząc przez link z Sadola w przeglądarce dostaję od razu żądanie zalogowania się, nawet nie captchę. Niczego na jutubie nie oglądałam ani przez yt-dlp ani przez przeglądarkę od tygodni (przynajmniej sobie nie przypominam), czyli ban raczej nie jest za swoje. A wchodząc z innego IP (VPN albo ssh -L + privoxy) wszystko działa.
A jak randomowe bany dają z żądaniem podania danych osobowych, niech sobie swoje usługi gdzieś wsadzą.
podpis użytkownika
Powiedzcie proszę że pogib.
To pewnie chłop tej wariatki z posta poniżej. Wesoła, temperamentna rodzinka, nie ma co.
darnext123 napisał/a:
Nie martw aię, jak jakiś pop🤬leniec jest ścigany to służby potrafią nawet nieźle współpracować.
Gdzie tam była bomba?
[ Dodano: 2024-09-29, 10:08 ]
majeńka napisał/a:
Tak ale Watykan ma umowy z Włochami w tym zakresie.
A co do filmu: proszę uploadować filmy a nie dawać linków do jutuba. Nie wyświetla się, twiedzi że jestem botem, mam podać login + nr.telefonu + rozmiar majtek. To że Gugle za blokowanie reklam zaczęli blokować IP to ich sprawa, ja tam do nich nie wchodzę — ale czemu czytelnicy porządnego portalu jakim jest Sadol mają cierpieć za wady jakiejś podejrzanej stronki ze slumsów Internetu?
To samo u mnie.
"uciekł z aresztu domowego, gdzie przebywał z powodu długiej serii precedensów"
Bardzo się mnie podoba ta fraza. Pewnie z translatora, ale trudno byłoby lepiej opisać historię tego kolesia.