👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
53 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

hellbwoi napisał/a:
Tak to podobno sie dzieje jak sie uzywa patyczkow...
dlatego my trzepiemy uszy o wannę

Ciekawe jak ze słuchem przy takim zatorze. Być może też mam coś podobnego, a nawet o tym nie wiem

"Nadmierna produkcja woskowiny usznej może wynikać z dwóch powodów. Jednym z nich są czynniki genetyczne. Wpływają one na budowę kanału słuchowego – im węższy, tym woskowina szybciej przemieszcza się w stronę wyjścia. Możliwa jest również po prostu tendencja do większej produkcji wosku usznego.
Drugim powodem może być częste przebywanie w zanieczyszczonym środowisku, a także specyficzna praca, w której używa się słuchawek. Nadmierna produkcja woskowiny dotyka też osób stosujących aparaty słuchowe lub używających patyczków higienicznych do czyszczenia kanału słuchowego."
źródło, jakiś tam portal medyczny.
medme.pl/artykuly/nadmiar-woskowiny-w-uszach-co-warto-wiedziec,35670.html
@mazga50
Zgadza się, pod warunkiem ,że robisz to prawidłowo. Znam osoby które zamiast ruchem cyrkulacyjnym wyjmować woskowinę, upychały ją (bo myslały ,że robia to prawidłowo) i efekty podobne do tych na filmie.
Drugim powodem może być częste przebywanie w zanieczyszczonym środowisku, a także specyficzna praca, w której używa się słuchawek. Nadmierna produkcja woskowiny dotyka też osób stosujących aparaty słuchowe lub używających patyczków higienicznych do czyszczenia kanału słuchowego."
źródło, jakiś tam portal medyczny.
medme.pl/artykuly/nadmiar-woskowiny-w-uszach-co-warto-wiedziec,35670.html
@mazga50
Zgadza się, pod warunkiem ,że robisz to prawidłowo. Znam osoby które zamiast ruchem cyrkulacyjnym wyjmować woskowinę, upychały ją (bo myslały ,że robia to prawidłowo) i efekty podobne do tych na filmie.

@alexandrus
myślały?
Cytat:
nam osoby które zamiast ruchem cyrkulacyjnym wyjmować woskowinę, upychały ją (bo myslały ,że robia to prawidłowo)
myślały?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie