👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 0:54

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Majekck napisał/a:
co to za piosenka??
To jest kawałek z Matrixa.
Hmn. na takiej samej zasadzie weźmy słowo BIBLIA.
Skreślmy pare literek , kolejne pare dopiszmy i co nam wychodzi ??
SZATAN !!
Skreślmy pare literek , kolejne pare dopiszmy i co nam wychodzi ??
SZATAN !!

Padłam przy porównaniu tiary biskupiej i gwiazdek na medaliku do pentagramu. Naciągane i tendencyjne. Poza tym, albo autor filmiku był zatwardziałym ateistą, albo katolikiem z dziwnym podejściem do wiary. Chrześcijanie przede wszystkim nie modlą się DO symboli, obrazów, figur itp., tylko DO BOGA. Symbole same w sobie mają tylko przypominać o Jego obecności.
Ateizm - i masz w dupie co kto od kogo zgapił i czy dziadek w zaświatach cię słyszy.
Ja tam już dawno wątpiłem w religię, ale film Zeitgeist wyjaśnia wiele rzeczy tak, że aż się nawet wierzyć w nic nie chce. Polecam jak ktoś nie oglądał. Tam jest wszystko 100x lepiej opisane.
Jasne, katole modlą sie za dusze, ale modlą sie też do dusz zmarłych. "wnusiu pomódl sie do babci o dobre ocenki".
Kolega deista kicolek ma sporo racji, natomiast filmik uważam za bardzo spoko, nawet jeśli jest naciągany. Ważne, że może paru młodym ludziom otworzy oczy i skłoni ich do racjonalnych rozważań na temat kościoła.
Kolega deista kicolek ma sporo racji, natomiast filmik uważam za bardzo spoko, nawet jeśli jest naciągany. Ważne, że może paru młodym ludziom otworzy oczy i skłoni ich do racjonalnych rozważań na temat kościoła.
Lunarna napisał/a:
Wierzę w Boga, nie w Kościół.
wiesz co jest śmieszne? że Boga (tego pisanego wielką literą) wymyślił Kościół.

Slevin napisał/a:
wiesz co jest śmieszne? że Boga (tego pisanego wielką literą) wymyślił Kościół.![]()
Wymyślił ? Nikt nic nie musiał wymyślać, Bóg istnieje i już.
A co do filmiku to bzdety opracowane pewnie przez jakiegoś debilnego ateistę który wszystkiego się czepia w religii.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie