Główna Poczekalnia (5) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 22:04
🔥 Sosnowiec,31.07.2025 - teraz popularne
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Slevin 2010-04-20, 17:41 2
koksiq napisał/a:

Wymyślił ? Nikt nic nie musiał wymyślać, Bóg istnieje i już.
A co do filmiku to bzdety opracowane pewnie przez jakiegoś debilnego ateistę który wszystkiego się czepia w religii.

użyłeś słowa "Bóg" (pisanego wielką literą) to jest bóg katolicki.
przecież równie dobrze mógłby istnieć Zeus z olimpu, Czu Czu z Afryki, Budda, czy tam nordycki Thor których istnienia katolicy ostro zaprzeczają.
to że Twój bóg nazywa się Bogiem, nie znaczy że istnieje.
Zgłoś
konto usunięte 2010-04-20, 18:02 1
Ten który stworzył ten filmik jest nieźle potłuczony. Lepiej byście zobaczyli sobie filmik Zeitgeist a nie takie debilstwa zrobione w Windows Movie Maker'rze robione oglądali
Zgłoś
konto usunięte 2010-04-20, 18:28 3
Lunarna napisał/a:

Wierzę w Boga, nie w Kościół.

xD

_
Idźcie niektórzy lepiej, nie wiem, czytać "Boga Urojonego" czy coś x>, nie mniej jednak, mnie ten lolfilmik nawet zaciekawił.

_
@squibb Święte słowa x).
Zgłoś
konto usunięte 2010-04-20, 18:38 1
dback napisał/a:

Ten który stworzył ten filmik jest nieźle potłuczony. Lepiej byście zobaczyli sobie filmik Zeitgeist a nie takie debilstwa zrobione w Windows Movie Maker'rze robione oglądali

Zeitgeist? Widziałem, wykonany ładnie... przez amerykańskich studentów - fanów teorii spiskowych... (w drugiej części piszą o państwie bez pieniądza, gdzie wszyscy są szczęśliwi...)

Wybór - twierdzenie kolesia w sukience albo studenta-hippisa... jak już to wybieram kolesia w kiecce, on się zajmuje tym właściwie całe życie...

Co do filmu, moim zdaniem ciekawą kwestią jest woda święcona i modlitwy.

Kościół potępia wiarę w uleczające mikstury, wytwór wiedźm i czarownic ale magiczna woda to już coś całkiem naturalnego i normalnego...

Zaklęcia również są potępiane przez kościół, znowu bajki o Babie Jadze. Za to wierszyki kierowane do Boga są ok, czemu nie, Pan Bóg też lubi posłuchać wierszyków, wklep jakiś na pamięć...

PS: Apostazja - myślałem nad tym, wypełnij kupę dokumentów, znajdź osobę, która Cię NIE widziała w kościele i oficjalnie na forum miasta ogłoszą Twoje wystąpienie. Dodatkowe informacje dla Moher Comando w zakrystii...
Zgłoś
konto usunięte 2010-04-20, 18:51 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2010-04-20, 18:58 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
loras 2010-04-20, 19:08 1
Zgłoś
konto usunięte 2010-04-20, 19:15 4
Zgłoś
loras 2010-04-20, 19:18
Ja tam wolę nie mieć żadnych związków formalnych z tą instytucją.
Zgłoś
pozeracz_kotow 2010-04-20, 19:25
Zgłoś
konto usunięte 2010-04-20, 19:32
Zgłoś
loras 2010-04-20, 19:34
Zgłoś
konto usunięte 2010-04-20, 19:35
Zgłoś
konto usunięte 2010-04-20, 19:38 1
Katolicyzm to kłam. Jestem praktykującym teologiem ateistą/deistą, i wiem o tym całym kościele więcej niż niejeden Katolik. Kościół jest genialny. Przez lata, modyfikując fakty, grożąc, mordując, opanował tak ogromny obszar zarówno świata jak i wszystkich dziedzin życia, że jest to fascynujące. I czym to osiągnął? Baśnią "Biblia", opowiadającą o Bogu, który dzieli się na troje, wysyła 1/3 siebie na Ziemie, poświęca ją i tylko po to by u pozostałej 2/3 wybłagać przebaczenie, dla grzesznych ludzi, swojego tworu, który sam spieprzył. Przykro mi, ale ja takie bajki jak Boginię wyklutą z głowy Zeusa, syna z dziewicy, minotaura, wstanie z umarłych czy Boga Słońce stawiam na tej samej półce bzdur.
Zgłoś
pozeracz_kotow 2010-04-20, 20:33
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem