👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 22:04
🔥
Sosnowiec,31.07.2025
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
koksiq napisał/a:
Wymyślił ? Nikt nic nie musiał wymyślać, Bóg istnieje i już.
A co do filmiku to bzdety opracowane pewnie przez jakiegoś debilnego ateistę który wszystkiego się czepia w religii.
użyłeś słowa "Bóg" (pisanego wielką literą) to jest bóg katolicki.
przecież równie dobrze mógłby istnieć Zeus z olimpu, Czu Czu z Afryki, Budda, czy tam nordycki Thor których istnienia katolicy ostro zaprzeczają.
to że Twój bóg nazywa się Bogiem, nie znaczy że istnieje.

Ten który stworzył ten filmik jest nieźle potłuczony. Lepiej byście zobaczyli sobie filmik Zeitgeist a nie takie debilstwa zrobione w Windows Movie Maker'rze robione oglądali

Lunarna napisał/a:
Wierzę w Boga, nie w Kościół.

xD
_
Idźcie niektórzy lepiej, nie wiem, czytać "Boga Urojonego" czy coś x>, nie mniej jednak, mnie ten lolfilmik nawet zaciekawił.
_
@squibb Święte słowa x).

dback napisał/a:
Ten który stworzył ten filmik jest nieźle potłuczony. Lepiej byście zobaczyli sobie filmik Zeitgeist a nie takie debilstwa zrobione w Windows Movie Maker'rze robione oglądali
Zeitgeist? Widziałem, wykonany ładnie... przez amerykańskich studentów - fanów teorii spiskowych... (w drugiej części piszą o państwie bez pieniądza, gdzie wszyscy są szczęśliwi...)
Wybór - twierdzenie kolesia w sukience albo studenta-hippisa... jak już to wybieram kolesia w kiecce, on się zajmuje tym właściwie całe życie...
Co do filmu, moim zdaniem ciekawą kwestią jest woda święcona i modlitwy.
Kościół potępia wiarę w uleczające mikstury, wytwór wiedźm i czarownic ale magiczna woda to już coś całkiem naturalnego i normalnego...
Zaklęcia również są potępiane przez kościół, znowu bajki o Babie Jadze. Za to wierszyki kierowane do Boga są ok, czemu nie, Pan Bóg też lubi posłuchać wierszyków, wklep jakiś na pamięć...
PS: Apostazja - myślałem nad tym, wypełnij kupę dokumentów, znajdź osobę, która Cię NIE widziała w kościele i oficjalnie na forum miasta ogłoszą Twoje wystąpienie. Dodatkowe informacje dla Moher Comando w zakrystii...

Katolicyzm to kłam. Jestem praktykującym teologiem ateistą/deistą, i wiem o tym całym kościele więcej niż niejeden Katolik. Kościół jest genialny. Przez lata, modyfikując fakty, grożąc, mordując, opanował tak ogromny obszar zarówno świata jak i wszystkich dziedzin życia, że jest to fascynujące. I czym to osiągnął? Baśnią "Biblia", opowiadającą o Bogu, który dzieli się na troje, wysyła 1/3 siebie na Ziemie, poświęca ją i tylko po to by u pozostałej 2/3 wybłagać przebaczenie, dla grzesznych ludzi, swojego tworu, który sam spieprzył. Przykro mi, ale ja takie bajki jak Boginię wyklutą z głowy Zeusa, syna z dziewicy, minotaura, wstanie z umarłych czy Boga Słońce stawiam na tej samej półce bzdur.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie