Mamy wiele różnych kampanii, ale może w ten sposób uda się dotrzeć do niektórych.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 10:49
Mamy wiele różnych kampanii, ale może w ten sposób uda się dotrzeć do niektórych.
ja jestem za równością, uważam, że te osoby powinnny być traktowane jak wszyscy równi, zeby ich nie wykluczac i poczuć się normalnmi, z tego sądzę że te miejsca można by wykorzystać jako takie specjalne dla mnie, z racji że to wymyśliłem. To by był taki fajny gest ludności polskiej z jej strony, że zostawili mi prywatne miejsca po całej polsce na których tylko ja bym mógł parkować. np jadę sobie do krakowa nigdy nie byłem a tu miejsce już na mnie 5 lat czeka hehe
Kiedyś, gdy nie było szaleństwa prawnego z przywilejami dla różnych mniejszości, nie było takich problemów. To od kiedy "równość" polega na przywilejach dla różnych grup ludzie zaczynają patrzeć wilkiem na nich.
To tak jak z kobietami w ciąży. Normalne, że się je przepuszcza w kolejce. Ale od kiedy zaczęto to regulować, robić specjalne kasy to ewidentnie ludzie przestali być tacy mili. Nie raz widziałem akcję w stylu "nie przepuszczę Pani, proszę iść do kasy dla osób w ciąży".
prusek1 nie gada dobrze. Gada typowo populistycznie. Niestety żyjemy w bagnie właśnie dlatego, że większość ludzi zamiast posługiwać się zimną logiką w sprawach światopoglądowych, kierują się emocjami.
To tak jak z kobietami w ciąży. Normalne, że się je przepuszcza w kolejce. Ale od kiedy zaczęto to regulować, robić specjalne kasy to ewidentnie ludzie przestali być tacy mili. Nie raz widziałem akcję w stylu "nie przepuszczę Pani, proszę iść do kasy dla osób w ciąży".
prusek1 nie gada dobrze. Gada typowo populistycznie. Niestety żyjemy w bagnie właśnie dlatego, że większość ludzi zamiast posługiwać się zimną logiką w sprawach światopoglądowych, kierują się emocjami.
Gdyby temu panu obcielo w wypadku paluszki wskazujace chyba skonczylby z filmikami. No bo jakby wtedy sie wital z widzami?
ogólnie z tymi miejscami też czasem dochodzi do absurdów ... kiedyś pod blokiem/klatką miałem 8 miejsc parkingowych, z czego TRZY były oznaczone jako miejsca dla niepełnosprawnych. Absurd. W tłoku samochody były ustawiane nawet na trawnikach i chodnikach blokując przejście, a praktycznie dwa z tych trzech miejsc pozostawały cały czas puste.
czarnyblack napisał/a:
Gdyby temu panu obcielo w wypadku paluszki wskazujace chyba skonczylby z filmikami. No bo jakby wtedy sie wital z widzami?
Ja nigdy nikomu źle nie życzyłem, bez tego przywitania też spokojnie dałbym sobie radę
Parkujesz-zdrapujesz! to była świetna akcja. Z przyjemnością 'znaczyło' cwaniaczków zajmujących bezprawnie miejsce uprzywilejowane.
Tak to parę lat temu wyglądało. Szkoda, że już to nie funkcjonuje..
Tak to parę lat temu wyglądało. Szkoda, że już to nie funkcjonuje..
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie