Główna Poczekalnia (4) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:59
Sześciokąt na Saturnie
konto usunięte • 2011-08-02, 21:41
30 lat temu sondy kosmiczne Voyager 1 i 2 dostarczyły zdjęcia z północnego bieguna Saturna na którym znajdowała się "chmura" w kształcie szeciokąta. 26lat później sonda Cassini przelatując wykonała kolejne zdjęcia - obiekt był tam w dalszym ciągu, Nic sie nie zmieniło. Dodam, że w naturze takie rzeczy nie występują. A juz napewno nie przez 30 lat...

Wszelakie info znajdziecie przy pomocy googli.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2011-08-02, 21:47 70
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
dr_dex 2011-08-02, 21:50 3
Qrwa, mialem sie tam wybrac na wakacje a teraz napedziles mi stracha ...

podpis użytkownika

"A może słucham Ciebie, a może mnie to jebie ..."
Kaliber 44 - "Może tak może nie"
Zgłoś
Everizon 2011-08-02, 21:58 14
sześciokąt to coś całkiem innego niż sześcian...
Zgłoś
Ludomir 2011-08-02, 22:13 2
Skoro twierdzisz, że sześciokąty nie występują w naturze to obejrzyj sobie z bliska plaster miodu.
Zgłoś
konto usunięte 2011-08-02, 22:19
nie uczyli w szkole czytania ze zrozumieniem?
Zgłoś
wubepe 2011-08-02, 22:32 1
są we wszechświecie takie rzeczy, co się fizjologom nawet nie śniły
Zgłoś
konto usunięte 2011-08-03, 0:26
Zieeew... emocje jak na grzybach.
Zgłoś
konto usunięte 2011-08-03, 0:28 26
Ci naukowcy to w dupie byli i gówno widzieli żeby twierdzić, że coś jest niespotykane w naturze, kosmosie whatever. Prawda jest taka, że znamy fizykę ledwie na swoim podwórku a Ci twierdzą, że jak wszechświat zajebiście wielki - wszędzie jest tak samo jak u nas. Sorry, nie mam nobla z astronomi i fizyki tylko marnego inż., ale twierdzę, że w innych częściach wszechświata są takie rzeczy i prawa fizyki o którym nikomu się nie śniło i być może nie jesteśmy w stanie ich zrozumieć.
Zgłoś
Robster 2011-08-03, 0:29
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2011-08-03, 0:34 1
Zgłoś
camperboy 2011-08-03, 0:56 11
sk. napisał/a:

Ci naukowcy to w dupie byli i gówno widzieli żeby twierdzić, że coś jest niespotykane w naturze, kosmosie whatever. Prawda jest taka, że znamy fizykę ledwie na swoim podwórku a Ci twierdzą, że jak wszechświat zajebiście wielki - wszędzie jest tak samo jak u nas. Sorry, nie mam nobla z astronomi i fizyki tylko marnego inż., ale twierdzę, że w innych częściach wszechświata są takie rzeczy i prawa fizyki o którym nikomu się nie śniło i być może nie jesteśmy w stanie ich zrozumieć.

To samo sobie myśle od wielu lat. Podobne twierdzenie, że życie bez wody na innych planetach nie może istnieć jest również niedorzeczne. My jej potrzebujemy, ale na innych planetach na których może istnieć życie może do życia potrzeba co innego również nam nie znanego.

Naukowcy o kant dupy.
Zgłoś
konto usunięte 2011-08-03, 1:08
Cytat:

Wszelakie info znajdziecie przy pomocy googli.

no jakoś nie moge tego znaleść na google maps
Zgłoś
maku92 2011-08-03, 1:13
Lubie takie tematy.
A słyszeliście o 'twarzy' na marsie ?
Zgłoś
konto usunięte 2011-08-03, 1:52
słyszeliście o twarzy na marsie, widzimy twarz bo chcemy ją widzieć
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem