Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:47
ellsworth 2021-02-07, 13:34
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
picolo 2021-02-07, 16:13
Dobrze, że 'tylko' 70 jechał.
Zgłoś
tommmmm 2021-02-07, 20:51
Wina skręcającego ale tylko dlatego, że w takich przypadkach Policja stwierdza, że uderzenie w przód pojazdu świadczy o tym, że wyprzedzający był już za połową pojazdu co według kodeksu nie pozwala skręcić w lewo pojazdowi wyprzedzanemu ale ja bym ukarał obu uczestników bo jak skręcam w lewo sygnalizując wcześniej manewr to nikt nie ma prawa wyprzedzać mnie po lewej. czy widzieliście kogoś kto stoi na prawym pasie z kierunkiem w lewo i czeka aż przejadą samochody za nim ??
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2021-02-07, 21:06
tomo_91 napisał/a:

jak skręcam w lewo sygnalizując wcześniej manewr to nikt nie ma prawa wyprzedzać mnie po lewej.

Kierunkowskaz do niczego cię nie uprawnia i nie daje pierwszeństwa, służy tylko do sygnalizowania zamiaru skrętu.
Zgłoś
chico35 2021-02-07, 21:22
gorczański napisał/a:

Kodeks Ruchu Drogowego - Art. 24 pkt 5:
"Wyprzedzanie pojazdu lub uczestnika ruchu, który sygnalizuje zamiar skręcenia w lewo, może odbywać się tylko z jego prawej strony."
Sam miałem podobną sytuację, ja na szczęście wyhamowałem. Nawet by mi do głowy nie przyszło że to mogła być wina skręcającego, i powyższy wpis to chyba potwierdza.

wykonując manewr skrętu powinien upewnić się że może, wygogluj sobie przypadek choćby policji przed laty - identyczna sytuacja
Zgłoś
konto usunięte 2021-02-08, 11:38
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
~Bambi~ 2021-02-08, 11:40
Zgłoś
iggiamakim 2021-02-09, 13:37
Zgłoś
eMJay8086 2021-02-10, 7:54
To w Ptaszkowie ten wypadek czy gdzie?
Zgłoś
Lapenio 2021-02-10, 16:48
gorczański napisał/a:

Kodeks Ruchu Drogowego - Art. 24 pkt 5:
"Wyprzedzanie pojazdu lub uczestnika ruchu, który sygnalizuje zamiar skręcenia w lewo, może odbywać się tylko z jego prawej strony."
Sam miałem podobną sytuację, ja na szczęście wyhamowałem. Nawet by mi do głowy nie przyszło że to mogła być wina skręcającego, i powyższy wpis to chyba potwierdza.

Bystre masz oko skoro widzisz że sygnalizował skręt
Zresztą skręcający również podczas wykonywania manewru ma zachować szczególną ostrożność. Więc słabe masz argumenty skoro tylko tyle potrafisz powiedzieć a kierujesz się domysłami
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem