👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
16 minut temu
🔥
Nic lepszego już dziś nie zobaczysz
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Później się dziwią, że dzieci w Anglii nie umieją czytać i pisać jak wychodzą z podstawówki.

Moim zdaniem problem nauki np. w Polsce polega też na tym że nauczyciel nie potrafi zainteresować młodzież aby nauka była dla nich ciekawa. Dodatkowo dużo faktów, najważniejszych faktów w historii Polski nie są przekazywane na lekcji historii co mnie bardzo dziwi. Na przykładzie Hołd Ruski 1611, w podręcznikach takiego wydarzenia się nie znajdzie co dla mnie wygląda jak komunistyczna cenzura. Uważam, że młodzież powinna wiedzieć że kiedys ruskie pucowali buty Zygmuntowi III Wazie. Podsumowując, szkoła uczy wzorców nie ma większej ingerencji z zainteresowaniami dziecka.

gimbusy by siedziały cały dzień na ławce i pluły sobie pod nogi.
każda osoba potrzebuje nauczyciela - coucha
każda osoba potrzebuje nauczyciela - coucha

Ludzie przyswajaja wiedze na rozne sposoby. Ja np najlepiej sie ucze ze sluchu i taki nauczyciel co omawia zagadnienia bardzo duzo dla mnie znaczy. Maszyna mi tego nigdy nie zastapi, bo nie moge jej zatrzymac, przerwac, zadac dodatkowego pytania gdy czegos nie rozumiem.
Pozatym jakbym sam sobie mial narzucac norme programowa to bylaby masakra. Ok jezeli cos mnie interesuje, ale jak zobaczylbym bardzo gruba ksiazke to zastanowilbym sie 2 razy zanim bym do niej podszedl. W normalnej szkole podchodze, bo musze. Wiele osob po prostu by szlo po najmniejszej linii oporu.
Pozatym jakbym sam sobie mial narzucac norme programowa to bylaby masakra. Ok jezeli cos mnie interesuje, ale jak zobaczylbym bardzo gruba ksiazke to zastanowilbym sie 2 razy zanim bym do niej podszedl. W normalnej szkole podchodze, bo musze. Wiele osob po prostu by szlo po najmniejszej linii oporu.
Moim zdaniem pomysł niby dobry, ale czy lepszy od "tradycyjnego" systemu edukacji nie wiem.Trzeba by poczekać kilkanaście lat żeby się o tym przekonać.Do plusów na pewno należy to że nie ma zniechęcania uczniów nudą i przymusem.Mało który nauczyciel potrafi zainteresować ucznia wiedzą którą chcę(musi) mu przekazać.Tu każdy na własną rękę też może odnaleźć się w swoich zainteresowaniach i talentach.Przykładowo podam że jak mój kolega był jeszcze w podstawówce ojciec chciał go przymusowo nauczyć grać na gitarze i właśnie tym przymusem go zniechęcił jednak po tym jak ukończył gimnazjum się sam wkręcił i zaczął uczyć, gra do tej pory.Fakt faktem jest taki że u nas ciężko by ktoś odnalazł się w tym co chce robić w podstawówce, gimnazjum czy nawet szkole średniej.A ten system mimo iż daje mu małe szanse na sukces może stworzyć coś pokroju szkoły talentów skąd będą wychodzić wybitni muzycy,pisarze,akrobaci,piłkarze itp itd.Każdy ma jakiś talent i tam bedzie można go z niego wydobyć , choć pewnie zostanie spora część uczniów z których nie uda się nic zrobić.
PS. 5:30 Mimo tej cenzury na ekran chyba każdy wie że to Final Fantasy VII
PS. 5:30 Mimo tej cenzury na ekran chyba każdy wie że to Final Fantasy VII

arthur5145 napisał/a:
Łał. Powiedz mi, od kiedy to Massachusetts leży w Anglii?Później się dziwią, że dzieci w Anglii nie umieją czytać i pisać jak wychodzą z podstawówki.

nienawisci do nauki uczymy sie w szkole jaka znamy. dzieciaki z takiej szkoly duzo lepiej rozwijaly by swoje atuty. dobry matematyk byl by neisamowicie dobrym matematykiem, dobry humanista byl by jeszcze lepszym. moim zdaniej zajebisty pomysl
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie