Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Szpitalom nie opłaca się używać sprzętu Owsiaka
p................o • 2014-01-08, 16:10

Szpitalom nie opłaca się używać sprzętu Owsiaka

Jerzy Owsiak, kreowany przez media na wielkiego filantropa, musi zmagać się ze zmasowaną krytyką. W ostatnich dniach w sieci pojawiła się taki tekst:

„W tym samym roku, w którym Owsiak promując przy okazji satanizm i orgie w błocie zebrał 30 mln – Caritas zebrała… 300 mln zł. Koszty operacyjne Caritas to ok 2%. Koszty „operacyjne” Owsiaka oblicza się na 50%.

Poza tym dwie Firmy Owsiaków, dzięki WOŚP, mają zyski idące w miliony. Promocję uzyskują grupy, które bezpośrednio i pośrednio przyczyniają się do niszczenia zdrowia fizycznego, psychicznego i moralnego.

Cały tekst: wolna-polska.pl/wiadomosci/szpitalom-nie-oplaca-sie-uzywac-sprzetu-ows...

Nie dawajcie na WOŚP.
Zgłoś
M................n 2014-01-08, 19:55 2
Powiem tak moja matka pracuje w szpitalu (matka polka łodź) i na jej oddziale są tylko i wyłącznie maszyny fundowane przez orkiestre ani jedno urządzenie nie jest od NFZ czy innych źródeł.Owsiak pomaga i to w c🤬j.Nawet jeżeli bierze kasę na swoją pensje to co z tego?I tak pomaga bardziej niż te wszystkie pieprzone nieroby ze służby zdrowia
Zgłoś
P................c 2014-01-08, 19:55 5
minich16 napisał/a:

WOŚP-100% dla nas

Co? 100%? Hahaha!
1.Opłacenie brudstoku - zespoły czy artyści za darmo raczej nie grają.
2. Opłacenie aktorów, tzn znanych osobistośc na brudstoku - Ktoś musi wpajać młodzieży, że "zło jest złe"
3.Opłacenie reżimowych mediów - No w TV ciągle słysze o WOŚPie a jakoś nigdy o caritas. Chyba że TVN od razu pojawia się temat pedofili w kościele.
4. Opłacenie reklamy i propagandy.

Cytat:

Caritas- kasa leci do j🤬ych nierobów, którzy tylko czekają na pomoc. Do roboty, k🤬a!

Ale również do ludzi, którym huragan lub powódź zniszczyła dorobek życia. Ludzi, którzy ciężko na to pracowali. U mnie w mieście sam nosiłem paczki z caritas po powodzi.
Również dla ludzi, którzy zap🤬lają w kopalni narażeni na wyj🤬ie w powietrze przez gaz ziemny, którzy nie mają jak dożyć do "dziesiątego" bo państwo nakłada złodziejskie podatki. [/b]
Zgłoś
A................i 2014-01-08, 19:55 1
Jak mnie wk🤬iają takie szmaciane wstawki co roku... ja p🤬le... Powiedz mi głąbie w takim razie czemu w tysiącach szpitali na terenie kraju jest taki sprzęt... K🤬a... jaka w tym logika, może niech te szpitale zaczną wyp🤬alać ten sprzęt warty grube miliony przez okna, to przecież wedle twojego toku myślenia jest bardziej opłacalne...
Zgłoś
C................e 2014-01-08, 19:56 5
No i k🤬a zapomniałem co miałem pisać
Zgłoś
vass 2014-01-08, 19:57 3
necrofallus8 napisał/a:

Od dawna wiadomo że Owsik to złodziej, tylko teraz wstyd o tym powiedzieć więc jadą z koksem dalej...

Masz dowody to zgłoś, jak wiesz i nie zgłaszasz jesteś c🤬jem.
Jak nic nie wiesz, a tak piszesz jesteś jeszcze większym c🤬jem.
Zgłoś
donRafael 2014-01-08, 19:57 2
odp🤬l się od moich pieniędzy, będę chciał to je dam Twojej matce za obciągnięcie mi
Zgłoś
RYJ23 2014-01-08, 20:01 2
Najbardziej smieszne jest pierodolenie w tym temacie osob ktore nie mieli stycznosci ani z jednym ani z drugim,w dupie byliscie gowno widzieliscie,obyczaj nakazuje milczec w tematach o ktorych sie nic tak naprawde nie wie.Tak sie sklada ze pracuje w miejscu ktore bardzo blisko wspolpracuje z caritas i dobrze wiem jak ''lobbowany'' jest owsiak przez media,wladze (chociazby lokalne) a jakie klody stawia sie caritasowi ''pod nogi''.Widze to na codzien jaka dorazna pomoc niesie Caritas,znam osobiscie ludzi ktorym pomogli,jak i tym ktorym pomagaja caly czas (hospicja etc).Owsiak odstawi teraz szopke jak co roku,hajs wleci na konto,kupi troche sprzetu ktory w wiekoszci wyladuje w szpitalnym magazynie a on sie bedzie wylegiwal na cieplych wyspach...zyc nie umierac.
Zgłoś
P................c 2014-01-08, 20:05
Ajodegi napisał/a:

Jak mnie wk🤬iają takie szmaciane wstawki co roku... ja p🤬le... Powiedz mi głąbie w takim razie czemu w tysiącach szpitali na terenie kraju jest taki sprzęt... K🤬a... jaka w tym logika, może niech te szpitale zaczną wyp🤬alać ten sprzęt warty grube miliony przez okna, to przecież wedle twojego toku myślenia jest bardziej opłacalne...

A co powiesz na koszty utrzymania takiego sprzętu przez NFZ? Kupił? Kupił. I leży i nie ma co z tym zrobic. Bo eksploatacja jest zbyt kosztowna.Nie mówie, że wszystko, ale większość.
Zgłoś
P................z 2014-01-08, 20:05 3
Owsiak ubierze czerwone rajtuzy, żółtą kapotę, kolorowe okurarki i powie coś w stylu: hej hej siemanko, jestem jurcio i zbieram kasę na szpitale, kto nie da ten jest c🤬jem. A banda baranów ma kisiel w dupie bo ich guru przemówił. Po prostu daliście się nabrać na sztuczki starego PR-owca i łykacie wszystko co powie jak pelikany. "Siema świątecznoorkiestrowicze, jakieś c🤬je mówią, że biorę kasę dla siebie, ale nie mają racji, udowodnię to nie podając żadnych argumentów tylko mówiąc że są czarnymi charakterami rodem z kreskówki a ja biednym żuczkiem".
Zgłoś
B................ł 2014-01-08, 20:05
krishna napisał/a:

Caritas zbiera cały rok, WOŚP jeden dzień.

To, że FINAŁ orkiestry trwa jeden dzień, nie znaczy, że organizacja zbiera pieniądze tylko wtedy... Gdyby codziennie armia dzieciaków z puszkami zaczepiała ludzi, to po tygodniu ludność chybaby zlinczowała Owsiaka.
Zgłoś
d................9 2014-01-08, 20:05
PogromcaDziewic napisał/a:

Również dla ludzi, którzy zap🤬lają w kopalni narażeni na wyj🤬ie w powietrze przez gaz ziemny, którzy nie mają jak dożyć do "dziesiątego" bo państwo nakłada złodziejskie podatki. [/b]

mam nadzieję, że żartujesz z tymi biednymi ludźmi pod ziemią. Co do podatków - w Rosji są niższe i co? Żyje się tam lepiej? Nie tylko o podatki tu chodzi.
Zgłoś
B................ł 2014-01-08, 20:07
Catacombe napisał/a:

No i k🤬a zapomniałem co miałem pisać

To na c🤬j nas o tym informujesz i zaśmiecasz forum?
Zgłoś
rysiu12f 2014-01-08, 20:08 10
Co do "hejtu" na Owsiaka.
Jesteśmy jednym z nielicznych krajów gdzie noworodki są badane na obecność wad słuchu!
Tak, w ogromnej mierze przyczynił się do tego sprzęt WOŚP. Bez tej akcji nadal byśmy uważali, że mamy upośledzone umysłowo dzieci do 3 roku życia, a prawda byłaby taka, że są po prostu głuche i pomóc im w wielu przypadkach nie jest tak bardzo ciężko.
Co do zarzutów, że Owsiak ma z tego pieniądze. Za to, że zapieprza cały rok w tej organizacji jestem w stanie się człowiekowi zrzucić na pensję w ten sam sposób jak misjonarzowi i innym w akcjach Kościoła.
A co do "brudstoku", reklamy, serduszek i innych tego typu sytuacji. To czy inne organizacje się nie reklamują? Serduszka drukarnie drukują za frajer. Wielu artystów jest za darmo, a jeśli chcą zarabiać na tym to sorry, ale obecność "gwiazdy" na scenie ściągnie większą ilość osób chcących wrzucić do puszki niż miejscowy zespół pieśni i tańca.

podpis użytkownika

Audi, Vide, Sile!
Zgłoś
hendrix_radek 2014-01-08, 20:10 3
Przydałoby się żeby każdy napinacz był na Woodstocku podczas spotkania z Jurkiem.

Do mikrofonu podeszła dziewczyna i łamiącym się głosem powiedziała: "Dziękuję panie Jurku za życie" i się rozpłakała.

Kto uratował chociaż jedno życie może hejtować, reszta niech sp🤬ala.
Zgłoś
F................n 2014-01-08, 20:12 1
Mój znajomy jest założycielem fundacji na Śląsku. Miał od znajomego dostęp do rozliczeń wykonywanych przez Caritas. Banda złodziei i tyle. Nie ufam tej organizacji, nie ufam kościołowi.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie