Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Cytat:

W środę późnym wieczorem w Södertälje zastrzelono 38-letniego mężczyznę. Informacje o strzelaninie wpłynęły do sztokholmskiej policji po godzinie 23.

Według rzecznika policji Daniela Wikdahla do strzelaniny doszło w pomieszczeniu mieszkalnym w dzielnicy Hovsjö. Jak informuje portal Krimfup.se, mężczyzna został przetransportowany do szpitala, jednak zmarł w wyniku odniesionych obrażeń.

38-latek to Salwan Momika, iracki uchodźca, który w pobliżu meczetu w Sztokholmie zniszczył Koran. Jak podaje szwedzka policja, trwa sprawdzanie informacji, czy część wydarzeń mogła być transmitowana na żywo w mediach społecznościowych. - Takie zgłoszenie do nas dotarło i badamy tę sprawę - powiedziała rzeczniczka policji Nadya Norton.

Spalił Koran. Kim był Momika?
Salwan Momika deklarował się jako zagorzały chrześcijanin walczący z islamem. Twierdził, że ​​Koran powinien zostać zakazany. 37-latek z Iraku w 2014 r. założył partię, ale po nieudanej walce o władzę opuścił kraj i uciekł do Europy. Otrzymał czasowe zezwolenie na pobyt w Szwecji. Przeciwko jego działalności protestowali muzułamanie.

Info
Zgłoś
EinsZweiPolizei 2025-01-30, 17:43 1
patmon napisał/a:

Możnaby rzec, że poległ śmiercią bohaterską. Powinni go pośmiertnie odznaczyć jakimś medalem. Oby więcej było tak świadomych ludzi, że ta ich dzika religia zapisana w spalonej książce to nic więcej jak Srallachu zrzuć gówno z dachu i w nagrodę ko🤬y dostaną raj, niebyle jaki raj, taki kozi raj składający się z kozich dziewic 🤣

Spalenie Koranu jest na tym samym poziomie co spalenie Biblii, a twoje chwalenie tej głupoty jako czynu bohaterskiego jest na tym samym poziomie, co czczenie bohaterskich samobójców detonujących się w imię Allaha.
Po twojemu: c🤬k jeteś.
Zgłoś
patmon 2025-01-30, 18:11 1
EinsZweiPolizei napisał/a:

Spalenie Koranu jest na tym samym poziomie co spalenie Biblii, a twoje chwalenie tej głupoty jako czynu bohaterskiego jest na tym samym poziomie, co czczenie bohaterskich samobójców detonujących się w imię Allaha.

Czytam i czytam i zastanawiam się o co ci chodzi 🤔 Jedno jest dla mnie pewne, umniejszasz już na wstępie mojej osobie zwracając się do mnie na ty z małej litery, gdzie słowa koran i biblia piszesz z dużej. Jeszcze mnie tu od c🤬ków obrażasz, mnie białego dumnego Polaka z dziada i pradziada, nie rozumiem ciebie. Jesteś tak inteligentny, że ja zwykły i prosty człowiek nie rozumiem co do mnie napisałeś i co chcesz mi powiedzieć. Dla świętego spokoju masz i czytaj ; Masz racje i zgadzam się z tobą , nie pisz więcej do mnie, tylko jak mogę ci podpowiedzieć to zerknij na ilość piwek 🍻 postawionych przez braci Sadoli, którzy poniekąd zgadzają się ze mna, także idź i bądź szczęśliwy, wygrałeś.
Zgłoś
azerbah 2025-01-30, 20:10 4
EinsZweiPolizei napisał/a:

Nie no debil. Co ma piernik do wiatraka?
Ty porownujesz Islamski terroryzm do Biblii?
W ktorej ksiedze Jezus kazal zabijac, r🤬ac male dziewczynki, zezwalal na pedalstwo, kradzieze, gwalty, rozboje, picie szczochow wielblada, niewolnictwo, rasizm, seks z ojcem? W tym scieku zwanym koran to jest nic tylko gnostycki nonsens, przemoc i seks. Nie tak jak w Pismie Swietym zwanym Biblia
Zgłoś
skura77 2025-01-30, 23:03 1
Religia pokoju
Zgłoś
SVETER 2025-01-31, 0:23
meczety wyburzać, piece rozpalać
Zgłoś
WąsatyZbój 2025-01-31, 2:57 1
azerbah napisał/a:

Nie no debil. Co ma piernik do wiatraka?
Ty porownujesz Islamski terroryzm do Biblii?
W ktorej ksiedze Jezus kazal zabijac, r🤬ac male dziewczynki, zezwalal na pedalstwo, kradzieze, gwalty, rozboje, picie szczochow wielblada, niewolnictwo, rasizm, seks z ojcem? W tym scieku zwanym koran to jest nic tylko gnostycki nonsens, przemoc i seks. Nie tak jak w Pismie Swietym zwanym Biblia

Jaja sobie robisz, albo nigdy nie czytałeś Koranu. To wszystko, o czym napisałeś, znajdziesz głównie w sunnie, a niewiele w samym Koranie. Natomiast Biblia, to nie tylko Nowy Testament, odpowiadający, o życiu i nauczaniu Jezusa. W tej starszej części Biblii, znajdziesz również wojny, mordy, grabieże, gw🤬ty, niewolnictwo, rasizm, seks i kazirodztwo. Wszystko, ku chwale Boga. Chrześcijanie i ż🤬dzi, od muzułmanów różnią się dzisiaj tylko tym, że robią to wszystko już bez zasłaniania się imieniem Boga, a muzułmanie, wciąż popełniają zbrodnie dla Allacha i w nadziei na nagrodę w postaci pięknych 72 hurys dla każdego wiernego.
Wszystkie religie powinny być zakazane, bo nie prowadzą do niczego dobrego, a stanowią tylko pretekst dla cwaniaków wykorzystujących głupców i naiwnych. Natomiast samo palenie książek, o czymkolwiek by nie były, nawet zawierających bajki dla dorosłych, nie ma sensu.
Zgłoś
Bul_od_bytu 2025-01-31, 15:02
Coś sadolowe lewackie k🤬iska jakoś się nie wychylają w tym temacie. Dziwne, przecież chrześcijanie też tak robią. Dowodem jest ta heavy metalowa p🤬da z niedoszłą białaczką czyli nergal
Zgłoś
BeardedBastard 2025-01-31, 15:49
Każda z trzech semickich religii to największe zło tego świata....
Zgłoś
Ponocachzbambrami 2025-02-03, 22:21
W pewnym sensie coś udowodnił - prymitywne bydło jest bydłem.
Zgłoś