Cytat:
W środę późnym wieczorem w Södertälje zastrzelono 38-letniego mężczyznę. Informacje o strzelaninie wpłynęły do sztokholmskiej policji po godzinie 23.
Według rzecznika policji Daniela Wikdahla do strzelaniny doszło w pomieszczeniu mieszkalnym w dzielnicy Hovsjö. Jak informuje portal Krimfup.se, mężczyzna został przetransportowany do szpitala, jednak zmarł w wyniku odniesionych obrażeń.
38-latek to Salwan Momika, iracki uchodźca, który w pobliżu meczetu w Sztokholmie zniszczył Koran. Jak podaje szwedzka policja, trwa sprawdzanie informacji, czy część wydarzeń mogła być transmitowana na żywo w mediach społecznościowych. - Takie zgłoszenie do nas dotarło i badamy tę sprawę - powiedziała rzeczniczka policji Nadya Norton.
Spalił Koran. Kim był Momika?
Salwan Momika deklarował się jako zagorzały chrześcijanin walczący z islamem. Twierdził, że Koran powinien zostać zakazany. 37-latek z Iraku w 2014 r. założył partię, ale po nieudanej walce o władzę opuścił kraj i uciekł do Europy. Otrzymał czasowe zezwolenie na pobyt w Szwecji. Przeciwko jego działalności protestowali muzułamanie.
Info
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Możnaby rzec, że poległ śmiercią bohaterską. Powinni go pośmiertnie odznaczyć jakimś medalem. Oby więcej było tak świadomych ludzi, że ta ich dzika religia zapisana w spalonej książce to nic więcej jak Srallachu zrzuć gówno z dachu i w nagrodę ko🤬y dostaną raj, niebyle jaki raj, taki kozi raj składający się z kozich dziewic 🤣
Kory nie wolno palić i trawy wypalać pewnie też ...
Palenie koranu jest bez sensu.
Koran i tora to jeden c🤬j.
żmij
2025-01-30, 11:43
Zulu-Gula napisał/a:
Wiem, ko®an to nie to®a, ale jeden c🤬j.
Nie można napisać koran i tora?
Nie zapominaj o trzecim semickim wysryywie
żmij napisał/a:
Nie można napisać koran i tora?
Dlatego to usunąłem, bo jeden obraz znaczy więcej niż tysiąc słów, ale po dogłębnym zastanowieniu się, niech będzie na twoje.
Wszystkie te gówniane religijne baśnie powinniśmy palić. Każdego wyznania.
Dobrze. Niech dają Im więcej powodów to deportacji tych parachatych śmieci.
Jak ja tych kurew nienawidze.
Zulu-Gula napisał/a:
Koran i tora to jeden c🤬j.
Biblia to samo.
smc
2025-01-30, 13:56
I książki kucharskie.
Jak ja ich nienawidzę, piszą w nich jak mamy jeść. To powinno odbywać się w duszy każdego człowieka. Te ich przepisy, tyle tego i tyle tamtego. Skąd te k🤬y wiedzą, na co mam ochotę?
A jeszcze kuchnia włoska, francuska, wietnamska... To jest nacjonalizm i zalatuje faszyzmem.
Każda religia powinna być zakazana. Bo w każdym przypadku to jest sekta.
Przez krótki czas byłem wojującym ateistą, ale szybko doszedłem do tego, że moje zachowanie jest bezsensowne i wiecej złego z tego było niż dobrego. Odpuściłem.
elim
2025-01-30, 15:38
Szwecja bardzo bezpieczny kraj dzięki swojej polityce dywersyfikowania społeczeństwa, w zaledwie 29 dni tego roku były w niej już 32 eksplozje bomb, w tym roku idą na rekord.