Czy jest jakiś fachowiec na sali i wie czym oni to faszerują ?
Bo mi po tym filmiku odechciało się kupować tego pseudo "kurczaka" z marketów i chyba pójdę od rolnika kupie
To bodajze sol fizjologiczna by dlugo byl "dobry".
to nie jest czasem zwykla woda żeby podbić wagę?
Ładować synthol do kurczaków? Ehh
J................z
2015-02-20, 23:21
było ale zostalo wyj🤬e
w................z
2015-02-20, 23:32
Solanka+ fosforany. Znaczna część mięsa na rynku jest tym traktowana.
Konserwuje, zwiększa objętość, poprawia kolor. Wszystko pod klienta dostosowane.
K🤬a, jedna kura prawie pół minuty, czyli 120 takich kur na godzinę bez przerwy. To wc🤬j kur jest. Pompowane kury, wszędzie pompowane kury. Na 8-godinnej zmianie 960 kur dopompuje, chyba że pójdzie 2 razy się wyszczać i buta zawiąże to wtedy mniej kur. Takich +/- 50 kur, ale stale kur pod tysiącem!
Też idę pompować kurę.Swoją,domową
Ja tak ostrzykuje kurczaka solanką, jak go przygotowuje do wędzenia, wiec może oni też to robią ?
R................y
2015-02-21, 3:36
No albo jakaś solanka albo chemiczny koktajl
Jak znajdziesz filmik na którym ktoś sra do arbuzów, to też uwierzysz, że to się dzieje w Polsce?
N................m
2015-02-21, 18:01
cys23@
Fan naliczania kasy przez akord?
nie wode, a solanke, dlatego, że konserwuje, ale jeszcze kurestwo waży.
Prawda taka, że sami jesteśmy sobie winni, bo nikt by nie kupił gorzej wyglądającego kurczaka, w cenie dwukrotnie wyższej niż ten pompowany
w................z
2015-02-21, 19:08
Wielki bulwers, że chemię walą. Jakby nie walili, to kuciaki jeszcze przed wjazdem do sklepu byłyby porośnięte lasem pleśni a drobnoustroje symbiotyczne wraz z chorobotwórczymi uczyłyby się śpiewać międzynarodówkę.
A nawet jakby dojechało błyskawicznie to i tak nikt by nie kupił "bo to takie mizerne, same kości".