📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
56 minut temu
🔥
Gdzie mnie z tymi palcami?!
- teraz popularne

smc napisał/a:
Maszynka do robienia pieniędzy. Chińczycy takie wynaleźli, dlatego są najbogatsi. Nazywają ją Praca.
I teraz wychodzi na to, że praca czyni wolnym (martwym)

JoSeed napisał/a:
I teraz wychodzi na to, że praca czyni wolnym (martwym)
Dokładnie. Ja teraz jestem wolny, a kiedyś będę martwy.
dept1987 napisał/a:
Co to za maszynka?
To może być maszyna nawijająca drut zbrojeniowy na pręty zbrojeniowe i jednocześnie spawająca łączenia - do robienia klatek zbrojeniowych używanych do produkcjie żelbetowych kolumn, itp. Ale mogę się mylić.
SHOGUN_SCINA_BLYSKAWICZNIE napisał/a:
To może być maszyna nawijająca drut zbrojeniowy na pręty zbrojeniowe i jednocześnie spawająca łączenia - do robienia klatek zbrojeniowych używanych do produkcjie żelbetowych kolumn, itp. Ale mogę się mylić.
Niby po polsku, a czarna magia

Gość się zorientował że coś jest nie tak po wypadających butach z maszyny
duck_you_too napisał/a:
Wyraźnie widać, że to co go wciągło śmigało jak śmigło.
Jest tam element wirujący,ale nie sięga tak daleko. To "śmigło" to zgrzewadło które nawija i zgrzewa drut,z których najprawdopodobniej jeden lub kilka zaczepiło o wirującą głowicę. Nie widać dokładnie bo jakość do niczego,ale element obrabiany ma posuw, a iskry pasują do procesu zgrzewania. Jak chłopa wciągnęło to przestało iskrzyć bo "wytrącił" drut z podajnika.
JanJankowski napisał/a:
Wyzwyrtało go trochę. Miał kask. Po robocie przy piwku śmiechom nie było końca
co mu zrobiło???
JoSeed napisał/a:
Niby po polsku, a czarna magia
normalnie jest napisane po polsku wez sobie procka wymień
dept1987 napisał/a:
Co to za maszynka?
Jest to Maszyna do spawania zbrojenia. tutaj kwadratowych np do filarow lub slupow oswietleniowych etc. Podobnej tylko większej uzywa się do zbrojeń do wszelakich typu rur kanalizacyjnych.
trawa napisał/a:
To jest chyba zgrzewarka do produkcji zbrojenia do betonu.. Pewnie drut wylazł bokiem
"Choć tu zasrańcu" i myk go za fraki do siebie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie