Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
Na terenie dzisiejszego Peru znajduje się wiele monumentalnych konstrukcji, będących pozostałością dawnych kultur. Jedną z najciekawszych budowli jest zagadkowe Moray, które zaskakuje swoim geometrycznym wyglądem. Czy było to laboratorium rolnicze, miejsce kultu czy też może coś prawdziwie kosmicznego?

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2017-11-09, 17:23
przecież to tor gokartowy jest....wielka mi zagadka
Zgłoś
matt_crew 2017-11-11, 21:55
Uzywali tych konsyrukcji to odnajdywania (wymywaniu)zlota przy uzyciu wody. Cos w stylu gold diggers (Nat Geographic)
Zgłoś
SQRW3L_ponury 2017-11-16, 0:22

@up - brednie

to jest poligon doscwiadczalny Majów skonstruowany dla testowania uprawy roślinnych na róznych wysokościach, nasłonecznieniu i wilgotności - np. róznice temperatury na górnych i dolnych tarasach wynoszaą ponad 20 stopni - dzieki temu mogli udoskonalać uprawy i plony w niesprzyjajacych rolnictwu górzystych terenach Andów - u nas prymitywną trójpolówke zaczęto stosować prawie 1000 lat pózniej...
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem