Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Myślałem, że coś się zmieni. Zmieniło się!
Po ostatniej renowacji podkładów zlikwidowano trzy przystanki, dzięki czemu czas przejazdu nie uległ wydłużeniu.

Ryży, czekamy na Twoje Piendolino. Będzie latać nad torami!
BTW - mogłeś dać Polakom pracę i zlecić zrobienie takich samych albo nawet lepszych pociągów PESA w Bydgoszczy, ale żeś jest rudym burakiem, złodziejem, tchórzem i sprzedawczykiem, więc wolałeś kupić kupę złomu, który teraz gdzieś rdzewieje.
Zgłoś
bzyk1357 2014-07-31, 3:36 2
Radzę ci wysiadać i zap🤬lać z laka, przynajmniej pośpisz 3h dłużej
Zgłoś
Halman 2014-07-31, 4:17 26
myślę że to nowy zamysł, szczególnie pewnego ministra-zegarmistrza; "kolej przyjazna pasażerom" (to znaczy wsiadasz gdzie chcesz i wysiadasz kiedy chcesz).
Zgłoś
ulifont 2014-07-31, 4:26
C🤬jowo, jednak nie mogę nic złego powiedzieć, no nie mogę bo mi nie zapłaci. Ehh, ale dobra napiszę z innej beczki, za korwina nie byłoby tego problemu.

podpis użytkownika

Rzeczpospolito Ślónsko
Zgłoś
DanJ93 2014-07-31, 6:57 8
ulifont napisał/a:

za korwina nie byłoby tego problemu.

A on co? Całkiem by kolej zlikwidował?
Zgłoś
Konto usunięte 2014-07-31, 8:03
W ramach łuunijnego projektu "Rozwój terenów leśnych i niezamieszkałych" zrobili trasę widokową. Nie dogodzisz...
Zgłoś
nowynick 2014-07-31, 9:04
ja mam 15 minut rowerem, Warszawa-Ochota pozdrawia słoiki
Zgłoś
Konto usunięte 2014-07-31, 9:09
o co chodzi z tym bezpieczeństwem? jakbyś się nie wychylał to by było bezpiecznie.
Zgłoś
Borcejn 2014-07-31, 12:10
HAL9000/2 napisał/a:

myślę że to nowy zamysł, szczególnie pewnego ministra-zegarmistrza; "kolej przyjazna pasażerom" (to znaczy wsiadasz gdzie chcesz i wysiadasz kiedy chcesz).

Jeden dresiarz "wysiadł" kiedyś na tej trasie, bo pociąg był opóźniony i puszczał drugi skład, jadący tym torem (drugi był w trakcie "renowacji"). Raczej nie zaoszczędził dużo czasu, ale przynajmniej nie wzywał imienia Pana Boga nadaremno.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-07-31, 12:41 2
Myśl pozytywnie. Zawsze możesz wysiąść, nazbierać grzybów i wsiąść z powrotem.
Zgłoś
fashX 2014-07-31, 13:04 1
Zainwestuj, kup sobie drezynę
Zgłoś
mareczex093 2014-07-31, 13:27 2
C🤬jowy temat. Nawet nie opłaca się oglądać filmu i czytać komentarzy.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-07-31, 13:30
mareczex093 napisał/a:

C🤬jowy temat. Nawet nie opłaca się oglądać filmu i czytać komentarzy.

C🤬jowy to twój komentarz jest
Zgłoś
Bonjo 2014-07-31, 13:45 3
Co to za relacja? I nie gadajcie już o tym Pendolino, bo PESA nie dysponuje jeszcze technologią pozwalającą na budowanie pociągów jadących szybciej niż 160 km/h. Prototyp pojazdu na 200 km/h jest w tej chwili w fazie koncepcyjnej i wyjedzie na tory testowo najwcześniej po 2020 r. Poza tym pociągi tej firmy są niesamowicie awaryjne. Tramwaje również po kilku latach mocno się psują, a części zamiennych brak - bo przecież PESA nie produkuje ich sama, a jedynie składa z części ściąganych z zagranicy. Znacznie lepsze i trwałe składy kolejowe produkuje również polski Newag (ot, chociażby Flirt), natomiast tramwaje Solaris - mimo, iż jeszcze nie mają dużego doświadczenia.
Zgłoś
lemkus 2014-07-31, 14:21 2
Po co ten wrzut na Tuska? Dla piwek? Wiedz , ze to za PiS-u wybrano dostawcę.
Zgłoś