ja jestem akurat z branży zoologicznej i chociaż tutaj sadyzmu nie widzę, to piwo dałem
podpis użytkownika
Majster Bieda
Przychodzi Żaba do lekarza.
Panie doktorze, coś mnie jebie w stawie.
Podejrzewam Raka.
Panie doktorze, coś mnie jebie w stawie.
Podejrzewam Raka.
podpis użytkownika
Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Ampleksus
Samiec żaby wchodzi na grzbiet samicy i chwyta samice obejmujac ją nogami po czym zastyga tak bez ruchu na parę godzin. Samica w tym czasie może spierolić a samiec dalej pozostaje bez ruchu. Zdarza się, że potrafią przez pomyłkę chwycić kamień albo inny przypadkowy przedmiot.
Samiec żaby wchodzi na grzbiet samicy i chwyta samice obejmujac ją nogami po czym zastyga tak bez ruchu na parę godzin. Samica w tym czasie może spierolić a samiec dalej pozostaje bez ruchu. Zdarza się, że potrafią przez pomyłkę chwycić kamień albo inny przypadkowy przedmiot.
Szony1985 napisał/a:
Ampleksus
Czyli chwilę wcześniej to karp był zapinany.
Lomzak1 napisał/a:
Czegoś ty szukał w tym internecie?
Czego szukał, można się domyślić, bardziej zasadne pytanie powinno brzmieć: Gdzie?
Skoro takie wynik uzyskał...
batiz napisał/a:
ja jestem akurat z branży zoologicznej i chociaż tutaj sadyzmu nie widzę, to piwo dałem
A to może się dowiem... ta ryba co zamierza? Po co skubie tego żabca?
JoSeed napisał/a:
Może to karaś?
Karasie jedzą gówno.
Podobno.
podpis użytkownika
Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
JoSeed napisał/a:
Google twierdzi, że ryby mogą skubać żabę w okolicach odbytu z kilku powodów:
* Instynkt drapieżniczy: Ryby często atakują mniejsze stworzenia, które postrzegają jako potencjalne pożywienie. Obszar odbytu może być wrażliwym punktem, który ryba celuje, aby obezwładnić lub zranić żabę.
* Łatwy cel: Żaba może być łatwym celem dla ryby, zwłaszcza jeśli jest osłabiona, chora lub zbyt wolna, aby uciec.
* Dostęp do wnętrza: Ryby mogą próbować dostać się do wnętrzności żaby, traktując obszar odbytu jako wejście do miękkich tkanek.
W akwariach ryby mogą również atakować żaby (zwłaszcza karłowate żaby afrykańskie), jeśli nie są odpowiednio karmione lub jeśli są to agresywne gatunki ryb, które konkurują o jedzenie lub terytorium.
Ja myślę, że w tym akurat przypadku, ryba jest koprofilem i praktykuje ten fetysz.
podpis użytkownika
Majster Bieda