👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Po 1 - Holandia nie ma żadnej stolicy. Nieformalnie uważa się Hagę za stolicę, bo tam znajdują się najważniejsze urzędy. Ale oficjalnie Holandia nie ma żadnej stolicy. Po 2 - ktoś miał pecha i podpalił fajerwerkiem coś. Ja tez kiedyś podpaliłem korsarzem śmietnik, więc przy sztucznych ogniach o pożar naprawdę nie jest trudno.
radek225 napisał/a:
Po 1 - Holandia nie ma żadnej stolicy. Nieformalnie uważa się Hagę za stolicę, bo tam znajdują się najważniejsze urzędy. Ale oficjalnie Holandia nie ma żadnej stolicy. Po 2 - ktoś miał pecha i podpalił fajerwerkiem coś. Ja tez kiedyś podpaliłem korsarzem śmietnik, więc przy sztucznych ogniach o pożar naprawdę nie jest trudno.
Po 1- to nie ma takiego państwa jak Holandia.
Po 2 - to są Niderlandy.
zwierzak30 napisał/a:
Po 1- to nie ma takiego państwa jak Holandia.
Po 2 - to są Niderlandy.
Królestwo Niderlandów jeśli już. Nazwa Holandia, czy to w Polsce, czy za granicą (Holland) jest powszechnie używana, rozumiana i akceptowana. Mówisz "Holandia" albo "Holland" i każdy wie, o co kaman.
radek225 napisał/a:
Stolice Królestwa Niederlandów:
- Amsterdam (konstytucyjna)
- Haga (administracyjna)
Nie pij tyle
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie