Jeżeli myślisz, że Chiny to bród, smród, ubóstwo i pracuje się tam za miskę ryżu to obejrzyj i się zdziwisz. Materiał pochodzi z bloga Raport z końca świata.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:35
ale biedni ci chinczycy... wszyscy tacy zdolowani brakiem prawa pracy i harowka od rana do wieczora w zakladach...
tyle sfrustrowanych twarzy co ledwo wiaza koniec z koncem...
tyle sfrustrowanych twarzy co ledwo wiaza koniec z koncem...
"barany przy urnach to i świnie przy korycie" . . ot i wszystko co określa Polskę
film w ogolę mnie nie dziwi, tylko utwierdza mnie w przekonaniu, ze chiny to normalny kraj w którym nie żyje się zle
Brud smród i ubóstwo może to nie jest, ale jak się to ma do Europy zachodniej?
DUST DEVIL napisał/a:
Brud smród i ubóstwo może to nie jest, ale jak się to ma do Europy zachodniej?
Ano tak, że od 1979 roku Chiny zaliczyły skok gospodarczy który UE przy obecnym tempie wzrostu zajął by jakieś 300 lat. Europa zachodnia jest w tej chwili ciągle lepiej rozwinięta, ale gnije od środka i jest w gospodarczej stagnacji. Chiny natomiast z państwa trzeciego świata w ciągu niespełna czterech dekad awansowały do statusu mocarstwa, zdominowały światowe rynki od tekstyliów po elektronikę i ciągle pną się w górę.
spinah napisał/a:
Ano tak, że od 1979 roku Chiny zaliczyły skok gospodarczy który UE przy obecnym tempie wzrostu zajął by jakieś 300 lat. Europa zachodnia jest w tej chwili ciągle lepiej rozwinięta, ale gnije od środka i jest w gospodarczej stagnacji. Chiny natomiast z państwa trzeciego świata w ciągu niespełna czterech dekad awansowały do statusu mocarstwa, zdominowały światowe rynki od tekstyliów po elektronikę i ciągle pną się w górę.
bys mu musial zasilek pokazac bo inaczej nie zrozumie
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie