👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

@Revelict
Zdaje się, że to że jesteś obywatelem Państwa Polskiego obliguje Cię to takich rzeczy. Za sam fakt posiadania radia albo telewizora powinieneś płacić abonament. Btw Proszę o odpowiedź eksperta jak przeprowadza się badania oglądalności, zwłaszcza z taką precyzją czasową.
Zdaje się, że to że jesteś obywatelem Państwa Polskiego obliguje Cię to takich rzeczy. Za sam fakt posiadania radia albo telewizora powinieneś płacić abonament. Btw Proszę o odpowiedź eksperta jak przeprowadza się badania oglądalności, zwłaszcza z taką precyzją czasową.
"Decydujący skok Kamila Stocha po złoty medal olimpijski oglądało prawie 11,5 miliona widzów TVP1" źródło tvp1
a aktualnie badania są prowadzone bardzo prosto i logicznie
do chętnych rozsyłane są urządzenia które rejestrują co i ile czasu oglądałeś, które kontaktują się z jakimś serwerem zapewne drogą internetową
tyle
a aktualnie badania są prowadzone bardzo prosto i logicznie
do chętnych rozsyłane są urządzenia które rejestrują co i ile czasu oglądałeś, które kontaktują się z jakimś serwerem zapewne drogą internetową
tyle

mastmc napisał/a:
@Revelict
agbnielsen.pl/Telemetria,,badania,ogladalnosci,telewizja,ranking,progr...
Chociaż raczej te precyzyjne wyniki to ściema, lecz szacunkowe powinny być w miarę ok.
Ja sie nie martwie o zadne badanie i sondaze, bo poprostu nie wierze w ich prawdziwosc.

COś tam na teori sygnału było, że dla nich to nie problem określić jaki mają pobór sygnały z tych nadajników
trolzxcvbnm napisał/a:
COś tam na teori sygnału było, że dla nich to nie problem określić jaki mają pobór sygnały z tych nadajników
Po obciążeniu to na analogu sprawdzali.
Teraz mają czarno na białym numerki sprzętowe dekodera oraz info który kanał dany numerek ogląda.

@Velture - Przeprowadzanie badań jest możliwe na bieżąco. Każdy cyfrowy terminal podłączony w sieci kablowej czy terminal platformy satelitarnej - zbierają informacje kto jaki kanał ogląda. Dane te służą do generowania statystyk oglądalności. Nadawcy płacą zachodnim firmom które te dane agregują i sporządzają statystyki po to by wycenić czas antenowy i reklamowy.
I każdy operator zbiera takie dane - wie który kanał i jak długo oglądaliście. Zgodnie z zapisami ustaw zbiera też dane które strony oglądaliście oraz loguje cały wasz ruch Internetowy. A telekomy również treści smsów oraz spisy połączeń. Wszystko dla Waszego dobra...
I każdy operator zbiera takie dane - wie który kanał i jak długo oglądaliście. Zgodnie z zapisami ustaw zbiera też dane które strony oglądaliście oraz loguje cały wasz ruch Internetowy. A telekomy również treści smsów oraz spisy połączeń. Wszystko dla Waszego dobra...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie