na j🤬e 130m. Rekord świata (122 metry) pobity.
PS kamerę (również na bezdechu) trzymał oczywiście Velture
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
ok, a co z operatorem kamery? wynika, ze też musiał być na bezdechu..
edit: dobra, to automat na lince.
Żaden automat na żadnej lince, przecież napisane, że to Velture na bezdechu. Zszedł troszkę głębiej, ale jego wrodzona skromność nie pozwoliła mu odebrać ruskiemu tytułu
Że nikt przy okazji nie wspomniał o Wielkim Błękicie Luca Bessona z 1988r to wstyd.
Widocznie większości sadoli jeszcze na świecie nie było.
Wygląda trochę jak Subnautica:)
Pojade sadolowym klasykiem, sadolowego no-lajfa:
Po co tak ryzykował, na co to komu? nie lepiej siedzieć w ciepłym fotelu i pić żubra?
konto usunięte
2018-08-29, 20:07
konto usunięte
2018-08-29, 21:36
Postoje się robi tylko przy długich nurkowaniach, chodzi o to że azot się odkłada w organizmie. Aby nie dostać kesonowa, trzeba zrobić postój przed wynurzeniem, czas postoju zależy od czasu pobytu pod wodą.
Z serii ludzie i ich umiejętności bezużyteczne.
Ha, a teraz na trzeźwo niech to zrobi
Już pobity... 145m to nowy rekord...
Dzięki za odpowiedź panowie powyżej, temat stopniowego wynurzania znalazłem w którejś ksiażce z serii metro 2034

fajna lektura, polecam wszystkim
Nasze polskie dzieci potrafią w wakacje pod wodą po kilka dni siedzieć a tu raptem 4 minuty. A co do głębokości to jakbyśmy mieli takie dziury to i takie rrkordy by pobijały.