📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:49

Jakby opozycja chciała stawiać fotoradary, a Tusk byłby przeciwny, to byście też go wyzywali, że jest chory, bo nie dba o bezpieczeństwo. Ot polskie polaczki, narzekać tylko potrafią.
I bardzo dobrze. Jak ktoś nie potrafi jeździć zgodnie z przepisami, tylko próbuje nam tu robić drugą Rosję, to niech nie jeździ wcale! Mam nadzieję, że niedługo będzie tak, że urządzenia mierzące naszą prędkość, wyprzedzanie w nieprawidłowych miejscach, jazdę bez świateł, gadanie z komórką przy uchu itp. będą po prostu montowane w samochodach (z wykorzystaniem GPS i kilku czujników to nie jest trudne) i mandat będziesz dostawał automatycznie w momencie złamania prawa.

Ja nie wiem dlaczego wszyscy tak się burzą o te fotoradary.
Kiedy stoją oznakowane działają dwustrefowo. Jak próg zwalniający przed nimi i bramka startowa za nimi.
Gdyby wszyscy jeździli zgodnie z przepisami, to te urządzenia w ogóle nie byłyby potrzebne. Zastanówcie się więc jak wpłynąć na to, żeby nie trzepali na was kasy. Może po prostu jeździjcie przepisowo?
Kiedy stoją oznakowane działają dwustrefowo. Jak próg zwalniający przed nimi i bramka startowa za nimi.
Gdyby wszyscy jeździli zgodnie z przepisami, to te urządzenia w ogóle nie byłyby potrzebne. Zastanówcie się więc jak wpłynąć na to, żeby nie trzepali na was kasy. Może po prostu jeździjcie przepisowo?
Ja namawiam do akcji demontażu tych oto urządzeń każdy na własną rękę i ryzyko...

drewko napisał/a:
Jakby opozycja chciała stawiać fotoradary, a Tusk byłby przeciwny, to byście też go wyzywali, że jest chory, bo nie dba o bezpieczeństwo.
Opozycja mentalnością i poglądami od Tuska, "opozycja" różni se tylko tym że go nie lubi... Większość rzeczy ustanawiała w podobny mu sposób...
ellsworth napisał/a:
I bardzo dobrze. Jak ktoś nie potrafi jeździć zgodnie z przepisami, tylko próbuje nam tu robić drugą Rosję, to niech nie jeździ wcale!
Szkoda tylko że prawo z tym związane ustala 460 debili którzy są zwykle wożeni... I nie wyskakuj mi tutaj z "konsultacjami" z ludźmi nauki bo szczerze tylko debil w to wierzy. A jeśli się pytają to kuźwa jakiś filozofów a nie inżynierów/techników/mechaników etc.
Mutarito napisał/a:
Ja nie wiem dlaczego wszyscy tak się burzą o te fotoradary.
Już ci śpieszę z wyjaśnieniami. Ich stawianie burzy ludzi na dwa sposoby:
Po pierwsze żaden człowiek nie lubi jak rząd wydaje jego kasy, prócz komunistów ale ich jest mało, zwłaszcza na coś co ma boleć obywateli a nie rządzących.
Po drugie od kiedy oficjalnie "przychody" z mandatów stały się punktem budżetu od tedy przestały byś sprawą bezpieczeństwa a stały się sprawą okradania nas na nowej płaszczyźnie. Bo jeśli nawet mandaty nie wypalą to rząd będzie musiał z innego źródła wziąć dodatkowe sumy albo zadłużyć kraj o tą sumę kolejną pożyczką.

@ellsworth
to życzę powodzenia przy wyprzedzaniu. Każdy taki manewr będzie kończył się mandatem za przekroczenie prędkości.
@Mutarito
Mogę jeździć przepisowo, ale po odpowiednich drogach. Buduje się S7 Warszawa-Gdańsk, dzięki której ta trasa potrwa 3h. Teraz jadąc całkowicie przepisowo trzeba poświęcić 6-7h.
Tak na marginesie to trzeba być kompletnym debilem żeby dzisiaj dać się złapać na stacjonarny fotoradar. Przed każdym musi być znak w odpowiedniej odległości. Każda puszka musi być dobrze widoczna i pomalowana na odblaskowy kolor.
to życzę powodzenia przy wyprzedzaniu. Każdy taki manewr będzie kończył się mandatem za przekroczenie prędkości.
@Mutarito
Mogę jeździć przepisowo, ale po odpowiednich drogach. Buduje się S7 Warszawa-Gdańsk, dzięki której ta trasa potrwa 3h. Teraz jadąc całkowicie przepisowo trzeba poświęcić 6-7h.
Tak na marginesie to trzeba być kompletnym debilem żeby dzisiaj dać się złapać na stacjonarny fotoradar. Przed każdym musi być znak w odpowiedniej odległości. Każda puszka musi być dobrze widoczna i pomalowana na odblaskowy kolor.

markop4321 napisał/a:
Polska V RP
Jak V RP skoro teraz III jest?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie