nawet gdy masz 'zielone'.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
2025-12-01, 22:33
donkapusta napisał/a:
Ciekawe po co wrócił?
Nieważne. Ważne, że po przejściu się nie biega (po barkach też nie, jak uczyła Phoebe z Przyjaciół).
SkoPio1 napisał/a:
Nieważne. Ważne, że po przejściu się nie biega (po barkach też nie, jak uczyła Phoebe z Przyjaciół).
Nie twierdzę, że ważne. Nie wnoszę o wagę czynu, tylko o powód "po co?".
jestem szczerze zszokowany, że motop🤬dencjusz nie uciekł.
Ba, on chyba wrócił do ofiary i nawet podjął próbę pionizacji - nieudaną, ale jednak.
Ba, on chyba wrócił do ofiary i nawet podjął próbę pionizacji - nieudaną, ale jednak.
donkapusta napisał/a:
Nie twierdzę, że ważne. Nie wnoszę o wagę czynu, tylko o powód "po co?".
Bo w swoim systemie wartości uznał, że to, co tam leżało, było więcej warte, niż jego życie.
SkoPio1 napisał/a:
Nie kompromituj się!Przede wszystkim się nie jeżdzi NA CZERWONYM,orle intelektu!😡
[ Dodano: 2024-06-03, 00:32 ]
donkapusta napisał/a:
Ciekawe po co wrócił?
Po to żeby ofiarę pionizować;czytaj:możliwe-dobić!
Caanonierka napisał/a:
Nie kompromituj się!Przede wszystkim się nie jeżdzi NA CZERWONYM,orle intelektu!😡
Niby masz rację. Ale powiem Ci że ja jestem kierowcą, pieszym i pedalarzem.
Na przejeździe rowerowym zawsze wyhamuje i się rozglądnę mimo że mam pierwszeństwo, jako pieszy zawsze się upewnię przed przejściem i uważam na przejściu. A to wszystko chyba dzięki temu że posiadając prawo jazdy ma się świadomość że samochód w miejscu nie stanie, i choć to kierowca puszki przeważnie jest tym winnym to jednak ta druga strona pije później przez słomkę.
Czego pieszym nie wolno?
Pieszy nie może przechodzić przez jezdnię w miejscach o ograniczonej widoczności, na przykład w pobliżu zakrętów czy wierzchołków wzniesień, poza wyznaczonymi przejściami dla pieszych. Nie wolno także przebiegać przez jezdnię, wchodzić bezpośrednio przed nadjeżdżający pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych, nie można też wychodzić na jezdnię na przykład zza autobusu. Dodatkowo zabrania pieszym, którzy wchodzą na jezdnię lub przekraczają ją (także na przejściu dla pieszych) korzystania m.in. ze smartfona w sposób utrudniający obserwowanie sytuacji na jezdni czy przejściu dla pieszych.
Nie wiem jakie przepisy obowiązują w kacapowie, ja przestrzegam przepisów obowiązujących w Polsce.
Pieszy nie może przechodzić przez jezdnię w miejscach o ograniczonej widoczności, na przykład w pobliżu zakrętów czy wierzchołków wzniesień, poza wyznaczonymi przejściami dla pieszych. Nie wolno także przebiegać przez jezdnię, wchodzić bezpośrednio przed nadjeżdżający pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych, nie można też wychodzić na jezdnię na przykład zza autobusu. Dodatkowo zabrania pieszym, którzy wchodzą na jezdnię lub przekraczają ją (także na przejściu dla pieszych) korzystania m.in. ze smartfona w sposób utrudniający obserwowanie sytuacji na jezdni czy przejściu dla pieszych.
Nie wiem jakie przepisy obowiązują w kacapowie, ja przestrzegam przepisów obowiązujących w Polsce.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie