Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 27 minut temu
Tesli się prawie udało
pikabu • 2025-11-08, 18:54

6 listopada na trasie Tallinn - Narwa, według estońskiej policji, 56-letni kierowca ciężarówki Scania stracił panowanie nad pojazdem na mokrej drodze i znalazł się na przeciwnym pasie ruchu. Tesla została lekko otarta, natomiast Audi wpadło pod naczepę. Kierowcy samochodów osobowych doznali lekkich obrażeń.
Zgłoś
pSTANLEY 2025-11-09, 18:40
pfefe napisał/a:

Podwójne kłamstwo. Tesla model 3 waży co najmniej 1800 kg a nie 1625 i każdy może to sobie w 5 sekund sprawdzić w internecie. A dwa samochód spalinowy o podobnych wymiarach waży 1500-1600 kg. Różnica między teslą a spalinówką to 10 do 20%.

1800 to waży performance i long range. 90% Tesli które spotykam na ulicach to model standard range który waży tyle ile napisałem. Znajdź mi samochód spalinowy który ma tyle miejsca w środku co tm3, tak duży bagażnik jak tm3 i podobne osiągi mieszczący się w masie 1500kg. Zarzucasz komuś kłamstwo samemu kłamiąc. Wystarczy kilka sekund na google żeby potwierdzić że bezpodstawnie zarzucasz mi kłamstwo manipulatorze, nawet na wikipedii są dane tm3.
Zgłoś
pfefe 2025-11-09, 19:45
pSTANLEY napisał/a:

1800 to waży performance i long range. 90% Tesli które spotykam na ulicach to model standard range który waży tyle ile napisałem. Znajdź mi samochód spalinowy który ma tyle miejsca w środku co tm3, tak duży bagażnik jak tm3 i podobne osiągi mieszczący się w masie 1500kg. Zarzucasz komuś kłamstwo samemu kłamiąc. Wystarczy kilka sekund na google żeby potwierdzić że bezpodstawnie zarzucasz mi kłamstwo manipulatorze, nawet na wikipedii są dane tm3.

No to zapodaj linka w którym piszą że tesla model 3 waży 1615 kg. Nawet wikipedia pisze co innego. OFICJALNA strona tesli pisze co innego. Nie dość że kłamiesz to jeszcze idziesz w zaparte.
Zgłoś
pSTANLEY 2025-11-09, 19:52
pfefe napisał/a:

No to zapodaj linka w którym piszą że tesla model 3 waży 1615 kg. Nawet wikipedia pisze co innego. OFICJALNA strona tesli pisze co innego. Nie dość że kłamiesz to jeszcze idziesz w zaparte.

Nigdzie nie napisałem o 1615. Oficjalna strona Tesli podaje dane poliftowej wersji która jest cięższa (od 1760kg) ta którą widzimy na filmie to przedlift.
Masz 2 linki i zamknij już p🤬de bo nie chce mi się z tobą gadać. Model 3 to odpowiednik mniej więcej BMW serii 3, zobacz sobie ile ważą te leciutkie spaliniaki z większymi silnikami.

en.wikipedia.org/wiki/Tesla_Model_3

google.com/search?q=tesla+model+3+weight&oq=tesla+mod&gs_lcrp=...
Zgłoś
pfefe 2025-11-09, 20:00
pSTANLEY napisał/a:

Nigdzie nie napisałem o 1615. Masz 2 linki i zamknij już p🤬de bo nie chce mi się z tobą gadać.

A to to co? Twoje słowa dosłownie kilka komentarzy wcześniej:
"Model 3 waży 1625kg, czyli tyle samo co przeciętny samochód spalinowy tej wielkości, przy czym środek ciężkości jest umieszczony niżej dzięki czemu prowadzi się lepiej niż większość spaliniaków. To że elektryki są o wiele cięższe niż spaliniaki to od dawna mit. "

Po prostu nie masz racji i nie masz na tyle honoru żeby się przyznać.
Zgłoś
pSTANLEY 2025-11-09, 20:24
pfefe napisał/a:

A to to co? Twoje słowa dosłownie kilka komentarzy wcześniej:
"Model 3 waży 1625kg, czyli tyle samo co przeciętny samochód spalinowy tej wielkości, przy czym środek ciężkości jest umieszczony niżej dzięki czemu prowadzi się lepiej niż większość spaliniaków. To że elektryki są o wiele cięższe niż spaliniaki to od dawna mit. "
Po prostu nie masz racji i nie masz na tyle honoru żeby się przyznać.

Umiesz ty czytać? Bo wygląda na to że nie. Na potwierdzenie tego że coś napisałem wklejasz cytat gdzie napisałem coś innego... Przyznał bym się gdybym nie miał racji, ale ty chcesz żebym przyznał że każdy model 3 waży tyle co najmocniejsza wersja co jest nie prawdą bo większość na drogach to wersja standard range rwd.
Poza tym wysłałem ci już 2 linki a ty dalej swoje. Idź już i przestań mi truć dupę.
Zgłoś
pfefe 2025-11-09, 20:35
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
pSTANLEY 2025-11-09, 20:47
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
pfefe 2025-11-09, 20:52
pSTANLEY napisał/a:

No I znów wklejasz mi link do wersji performance i to poliftowej. Serio jesteś jakiś niedorozwinięty? Ta na filmie to ani nie jest performance ani nie poliftowa. To tak jakby zakładać że każde BMW które spotykasz na drodze to wersja m power a każdy Mercedes to AMG. Widzisz już gdzie się mylisz? Podajesz parametry najcięższej wersji podczas gdy ta na filmie nią nie jest. Jak widać masz problemy z czytaniem więc zaznaczyłem ci na screenach z linków które ci podałem gdzie masz spojrzeć.
Tu masz link do parametrów BMW serii 3, dasz radę przeczytać czy też trzeba ci popodkreslać?

Człowieku, podałem ci info z oficjalnej strony producenta a ty dalej wklejasz wysrywy wygenerowane przez AI. Nie ma dla Ciebie ratunku
Zgłoś
pSTANLEY 2025-11-09, 20:54
pfefe napisał/a:

Człowieku, podałem ci info z oficjalnej strony producenta a ty dalej wklejasz wysrywy wygenerowane przez AI. Nie ma dla Ciebie ratunku

Napisałem ci już że na stronie producenta jest inny model niż na filmie. Niestety jesteś zbyt ograniczony żeby to zrozumieć.
Zgłoś
dasdasd 2025-11-09, 23:41
dept1987 napisał/a:

W tej tesla zadziałały jakieś systemy że tak udało się 9minac ta naczepę czy kierowca ma dobry refleks ?

Na bank system automatycznego ominięcia kolizji
Zgłoś
TwójCzarnyPan 2025-11-10, 1:02
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem