6 listopada na trasie Tallinn - Narwa, według estońskiej policji, 56-letni kierowca ciężarówki Scania stracił panowanie nad pojazdem na mokrej drodze i znalazł się na przeciwnym pasie ruchu. Tesla została lekko otarta, natomiast Audi wpadło pod naczepę. Kierowcy samochodów osobowych doznali lekkich obrażeń.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:45
6 listopada na trasie Tallinn - Narwa, według estońskiej policji, 56-letni kierowca ciężarówki Scania stracił panowanie nad pojazdem na mokrej drodze i znalazł się na przeciwnym pasie ruchu. Tesla została lekko otarta, natomiast Audi wpadło pod naczepę. Kierowcy samochodów osobowych doznali lekkich obrażeń.
Kierowca Audi jeśli przeżyje to pozostanie wierny marce i będzie powoził modelem Q7, a jeśli słuchał Black metalu za który został pokarany to zmieni też repertuar i odtąd będzie wsłuchiwał się w chorały gregoriańskie.
Kierowcy samochodów osobowych doznali lekkich obrażeń.
Też bym się lekko obraził
Też bym się lekko obraził
mam nadzieję , że kierowca z tira zginał,,, za próbę zabójstwa min 2 osób i tak należy mu się dożywocie
Lobo24 napisał/a:
Jak niby mają zwalniać mając łyse opony i hamulce zużyte jak gadzie żula spod dworca centralnego?
Co do filmu to mnie trochę zdziwił. Myślałem, że jak tesla taka ciężka to i pod sterowna. Pewnie systemy pomogły przy manewrze.
Model 3 waży 1625kg, czyli tyle samo co przeciętny samochód spalinowy tej wielkości, przy czym środek ciężkości jest umieszczony niżej dzięki czemu prowadzi się lepiej niż większość spaliniaków. To że elektryki są o wiele cięższe niż spaliniaki to od dawna mit.
Typowy kierowca Audi - utrzymywał chyba raptem z pół metra odstępu od poprzedzającego pojazdu xDDD
W tej tesla zadziałały jakieś systemy że tak udało się 9minac ta naczepę czy kierowca ma dobry refleks ?
Wygląda jakby kierowca audii przeżył bo jego samochód wjechał w rów a nad nim naczepa postawiła się w pion.
pSTANLEY napisał/a:
Model 3 waży 1625kg, czyli tyle samo co przeciętny samochód spalinowy tej wielkości, przy czym środek ciężkości jest umieszczony niżej dzięki czemu prowadzi się lepiej niż większość spaliniaków. To że elektryki są o wiele cięższe niż spaliniaki to od dawna mit.
Podwójne kłamstwo. Tesla model 3 waży co najmniej 1800 kg a nie 1625 i każdy może to sobie w 5 sekund sprawdzić w internecie. A dwa samochód spalinowy o podobnych wymiarach waży 1500-1600 kg. Różnica między teslą a spalinówką to 10 do 20%.
pfefe napisał/a:
Podwójne kłamstwo. Tesla model 3 waży co najmniej 1800 kg a nie 1625 i każdy może to sobie w 5 sekund sprawdzić w internecie. A dwa samochód spalinowy o podobnych wymiarach waży 1500-1600 kg. Różnica między teslą a spalinówką to 10 do 20%.
Pierwsze 3 były ok 100kg lżejsze od tych po liftingu
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie